Oprah Winfrey
Forrás: zeenews.india.com

Ezeket a szokásokat követik a sikeres emberek

blank
blank

H I R D E T É S

A sikerhez vezető út sosem könnyű. Persze ez a mondat iszonyú klisé, de a helyzet az, hogy közben nagyon is igaz. Ráadásul csak kevesen tudják, hogy pontosan miként is kellene cselekedniük ahhoz, hogy elérjék a céljaikat, megvalósítsák az álmaikat, sikeresek legyenek abban, amit igazán szeretnek, amiben ki tudnak teljesedni. Sokan beleragadnak egy rossz állásba, egy unalmas munkakörbe, vagy egész egyszerűen csak nem elég bátrak ahhoz, hogy váltsanak.

A siker egyik alappillére azonban az, hogy szeressük, szívvel-lélekkel csináljuk azt, amit csinálunk, enélkül ugyanis hiányozni fog az egész folyamatból az az elengedhetetlen összetevő, ami végig visz az úton, azt is mondhatnánk, hogy sótlan lesz a levesünk. Vagyis az első és legfontosabb teendő a sikerhez vezető úton, hogy megtaláljuk, mi is az, amiben sikeresek szeretnénk lenni. Na, de mi van akkor, ha ez már megvan, mégsem történik semmi? Alább összeszedtünk néhány szokást, amit a kiemelkedően sikeres emberek követnek.

Korán ébrednek

Bár ez nem törvényszerű, de egy kutatás szerint a rendkívül sikeres emberek időben indítják a napjukat. Persze, ha mi egyáltalán nem vagyunk pacsirta típusok, az nem feltétlen jelenti azt, hogy akkor sikertelenségre kárhoztattunk, viszont ez esetben nagyon fontos a megfelelő szervezés. Ha mi csak tíz óra magasságában kerülünk munkaképes állapotba sincs minden veszve, de lényeges, hogy a napi teendőket megfelelő logisztika mentén végezzük és ne összevissza.

Megfelelő mennyiségű alvás

Egy másik kutatás szerint, melynek során Tom Corley – A sikeres emberek kiemelkedő szokásai könyv szerzője – interjúvolt meg 233 milliomost, kiderült, hogy a jó és elegendő mennyiségű alvás is nagyon fontos. Albert Einsten például állítólag tíz órát is aludt éjszakánként. Corley szerint ez jó hír, ugyanis a milliomosok is arról számoltak be neki, hogy minimum hét-nyolc órát, de van, aki még ennél is többet alszik éjszakánként, az alvás ugyanis kulcsfontosságú a sikerhez.

Befelé fordulás

A sikeres emberek nem restek időt szánni magukra. Figyelni a belső hangokra, kihasználni a csend adta inspiráló erőket. Oprah Winfrey – akit a Forbes magazin 2013-ban a világ legbefolyásosabb hírességének választott – például minden nap szán minimum kétszer húsz percet arra, hogy csak békésen üljön, csendben. A meditáció erejét egyébként már a vállalati világban is elismerik, ugyanis csökkenti a stresszt, továbbá javítja a teljesítőképességet és elképesztő mennyiségű kreatív energiát szabadít fel.

Szeretnél még szokásokról olvasni, amelyeket a kiemelkedően sikeres emberek követnek? Akkor tarts velünk továbbra is, ugyanis egy következő írásunkban újabb tippeket osztunk meg veled, amik segíthetnek abban, hogy végre elérd az áhított célt.

Szerző: G.P.

Fotó: Envato

H I R D E T É S