boldogság, dolgozói elégedettség, kutatás, munkahelyi hangulat
boldogság, dolgozói elégedettség, kutatás, munkahelyi hangulat

Kutatások bizonyítják: erre van szükség ahhoz, hogy boldog legyél a munkahelyeden

blank
blank

H I R D E T É S

Te tudod, hogy mi határozza meg a munkahelyi boldogságot? A szakértők most elárulták! 

Nem minden a pénz 

Igazán szürreálisnak hangzik, de egy ember az életének jelentős részét a munkahelyén tölti, ha pedig ott nem érzi jól magát, boldogtalan, akkor az minden bizonnyal a mentális, sőt akár a fizikai egészségére is hatással lehet. Az, hogy boldogok vagyunk-e egy adott munkahelyen nagyban függ attól is, mennyire vagyunk elégedettek azzal az állással, pozícióval, amiben dolgozunk. Viszont egészen elképesztő, de egy friss kutatás állítása szerint a válaszadók 83 százaléka azt mondta, akár alacsonyabb bérért is hajlandó dolgozni, amennyiben jól tudja érezni magát munkahelyén. 

Alacsony számok

Persze jogosan merülhet fel a kérdés, mit is jelent ez pontosan? Nos, a légkör, a felettesekkel, kollégákkal való jó viszony, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki örömmel és jókedvvel menjen be a munkahelyére, azonban a felmérés szerint ez nem túl sok esetben valósul meg.

A HP – Hewlett Packard által publikált kutatás tanúsága szerint, melyet 15600 résztvevő bevonásával végeztek, a válaszadók mindössze 27 százaléka számolt be egészséges munkahelyi kapcsolatokról. Fontos kiemelni, hogy a válaszok 12 országból érkeztek, továbbá különböző iparágakban dolgozókat kérdeztek. 

Kudarc élmény

A tanulmány több mint 50 szempont alapján volt kíváncsi az emberek szakmai életére, készségeire, produktivitására, elkötelezettségére és vezetői elvárásárai, a 27 százalékos eredmény pedig ezeket összevetve jött ki. Lássuk be ez a szám elképesztően alacsony, annak tudatában pedig, hogy a munkahelyi elégedetlenség egyértelműen a hatékonyság csökkenéséhez vezet eléggé aggasztó is. A HP kutatása arra jutott, hogy az alkalmazottak több mint fele mentális egészségügyi problémákkal küzd, alacsony az önbecsülésük, valamint sokszor érzik úgy, hogy kudarcot vallanak. 

Persze, ha te nem érzed jól magad a munkahelyeden, úgy véled nem kapsz elegendő megbecsülést, akkor érdemes lehet átgondolnod a váltást. Egy korábbi cikkünkben például összeszedtünk 5 egyértelmű jelet, ami arra utalhat, hogy bizony ott kellene hagynod a jelenlegi állásod, egy másik írásunkban pedig azt mutattuk meg, hogy írhatsz úgy felmondólevelet, hogy közben nem égetsz fel magad mögött minden hidat. 

Forrás: CitiyMagazine 
Szerző: G.P

H I R D E T É S