karrierkeresés, munka, karrier
Fotó: Pexels

Légy sikeres: A céltudatos karrierkeresés 3 pontja

blank
blank

H I R D E T É S

Életünk során átlagosan 90.000 órát dolgozunk, éppen ezért nem meglepő, hogy olyan munkát szeretnénk csinálni, amit szeretünk is.

Azt, hogy pontosan mi a sikeres karrier ismérve nehéz lenne megmondani, annyi azonban biztos, hogy mára az emberek jelentős százaléka szeretne olyan munkakörben érvényesülni hosszú távon is, ahol jól érzi magát, amiben kiteljesedhet. Talán a munkaerőpiacra betörő Z generáció és a rugalmas Y generáció a változás mozgatórugója, de legyen akárhogy is, a karrier kérdése az elmúlt évtizedekben alaposan megváltozott. Mostanra nem az a lényeg, hogy egy életen át stabil állásban talpaljunk napi nyolc órát, sokkal inkább olyan munkaköröket keresünk, ahol rugalmas időbeosztásban végezhetjük a feladatainkat, azokat a feladatokat, amiket élvezünk is.

Helen Tuppert, az Amazing If karrierfejlesztő cég társalapítója és vezérigazgatója pedig most azt is elmondta, mik a legjobb módszerek ahhoz, hogy a karrierkeresés céltudatos legyen.

Döntsd el, mi számít neked

“Fontos, hogy megértsd az értékeid, azokat a dolgokat, amik motiválnak és hajtanak” – mondja Helen.

“Ha tudod, mik ezek a lépések, akkor a munkád során sikerrel használhatod fel őket.”

Gondold újra a hagyományos karrierlétrát!

“A karriered tele lesz változással” – állítja Helen, aki arról is beszél, hogy a karrierkeresés vélhetően tele lesz akadályokkal, de ha eltökélten haladunk a cél felé, akkor az elképesztő szabadságot adhat a számunkra. Miközben keressük, mi is való nekünk, mivel szeretnénk foglalkozni, mi az, ami érdekel, célszerű lehet különböző tanfolyamokat, kurzusokat elvégezni, melyek során fejleszteni tudjuk a képességeinket, készségeinket. Mindennap egy új lehetőség arra, hogy tanuljunk valamit: ne legyünk restek fejleszteni a kommunikációs képességeinket, használjuk bátran a kreativitásunkat. Adjunk lehetőséget a folyamatos fejlődésre, ez lesz ugyanis, ami újabb és újabb ajtókat nyit majd meg előttünk.

A munkán kívül is van világ

Erről sokan megfeledkeznek, pedig nagyon fontos, hogy ne kizárólag a munka határozza meg az életünk. Persze az szuper, ha olyan tevékenységet végzünk, ami hobbi és munka is egyszerre, de nagyon lényeges, hogy legyenek munkaidőn túli elfoglaltságaink is, más különben hamar utolérhet bennünket a rettegett kiégés. Helen szerint is fontos, hogy kiszálljunk néha a mókuskerékből, mint mondja: “Nem szabad engedni, hogy kizárólag a munkában teljesedjünk ki”

Forrás: Cosmopolitan.com
Fotó: Pexels

H I R D E T É S