Fotós
Forrás: Envato

10 tipp a legjobb LinkedIn fotóhoz!

blank
blank

H I R D E T É S

Valld be, eddig a Facebook profilképedre szántad a legtöbb időt, itt az ideje a professzionális oldaladdal is (többet) foglalkozni.

Talán nem gondolnád, de a LinkedIn profilodon is nagyon fontos a jó megjelenés. A portál saját kutatása szerint sokkal nagyobb eséllyel kattintanak a profilodra, ha azon kép is található.

A munkaerő után kutató szakemberek számára az első benyomást az a kis karika jelenti a neved mellett, így belátható, hogy fontos eleme a saját személyes márkádnak. Ha eddig egy közepesen sikerült szelfit használtál, itt az ideje váltani! Fordulhatsz profi fotóshoz, aki jól bánik a beállítással és a fényekkel, de ha nincs erre időd vagy forrásod, a következő tippek segítségével, jó fotót készíthetsz a mobiloddal is!

Légy hiteles!

Olyan képet készíts és válassz, ami hasonlít rád! Hiába tűnik előnyösebbnek egy 10 évvel ezelőtti igazolványkép, amikor élő vagy videós találkozóra kerül sor, úgyis kiderül a valóság. Hétköznapi fotót készíts: ha szemüveges vagy, legyen rajtad, stimmeljen a smink és a hajszín is.

Figyelj a minőségre!

Magas felbontású képet használj. A LinkedIn profilkép ideális felbontása 400×400 pixel. Ennél nagyobb fájlok is mehetnek, de vigyázz, 8MB-nál nagyobb képet már nem tudsz feltölteni!

Töltsd ki!

Itt most nem a táj lesz a fontos, figyelj rá, hogy az arcod a kép legalább 60 százalékát kitöltse!

Csak te!

Hiába fontos a csapat, a LinkedIn profilképeden nyugodtan légy önző. Csak te szerepelj a képen, hiszen egy ismeretlen honnan tudhatná, hogy melyik arc tartozik hozzád?

Ne szelfizz!

Az okostelefonod segítségével már nagyon jó minőségű szelfiket is lehet készíteni, mégis érdemesebb megkérni valakit, hogy készítsen képed rólad. Néhány perc az egész, mégis látványos a különbség: sokkal természetesebb pózt és arckifejezést tudsz felvenni így.

Légy kifejező!

Talán az egyik legnehezebb az, hogy megtaláld a jó arckifejezést. A lényeg az itt is, hogy az arcod tükrözze, milyen karakter vagy. Ha mosolygós mosolyogj, ha komoly, akkor viszont ne próbálj magadra erőltetni egy teliszájas vigyort. Egy kedves mosollyal általában nem lőhetsz mellé, egy kutatás szerint a mosolygós arcokat szimpatikusabbnak és kompetensebbnek találják az emberek

Te legyél a lényeg!

Ha szégyenlős is vagy, ne akard elterelni a figyelmed az arcodról. Egyszínű, vagy szabadtéri hátteret válassz és ha szeretnél többet mutatni a kreativitásodból, azt inkább a cover fotón tedd!

Ne öltözz ki!

Ha pólóban jársz dolgozni, ne vegyél fel szmokingot a fotózáshoz. Az öltözködésed is kifejezi azt, amilyen vagy, ne próbáld elfedni, így könnyebben találnak meg olyan lehetőségek, amik passzolnak hozzád.

Figyelj a fényre!

Teljesen meg tudja változtatni a kép hatását a megfelelő fény. Lágy, természetes fénnyel jársz a legjobban, a tűző nap vagy az erős lámpafény nem az előnyös oldalad hozzák ki.

Bölcsen filterezz!

#nofilter. Persze, soha senki nem használja. Ha mégis, bánj vele okosan, csak épp annyit használj, hogy a fényeket és a kontrasztokat tudd állítani, vagy ha kifejezőbbnek érzed, fekete-fehérre is állíthatod a fotód!

Forrás: https://www.linkedin.com

Szerző: B.B.

Fotó: Envato

H I R D E T É S