új munka, karrier, munkahely, munkahelyváltas, karrierváltás
új munka, karrier, munkahely, munkahelyváltas, karrierváltás

Új év, új munka? Így nem téveszted szem elől a céljaidat 2023-ban!

blank
blank

H I R D E T É S

Elhatározások gyorsan születnek, nagyszabású terveket könnyű kovácsolni, a gond általában csak a megvalósítással van. Ha 2023-ban viszont végre tényleg szeretnénk beindítani karrierünket, ezek a kisebb-nagyobb tippek segítenek abban, hogy a munkakeresés és a tervezés során ne veszítsük el a fókuszt. Jöhet egy izgalmas újévi fogadalom: munkahelyváltásra fel!

Vegyes érzelmek az elmúlt év(ek)ben végzett munkáról? Elnyomhatatlan vágy valami új, izgalmas feladat után? Állás, amivel nem csak jó fizetés, de kedves munkatársak, kecsegtető juttatások is együtt járnak? Ha mindez találóan hangzik, bizony ideje lehet váltani. 2023 legyen a munkahelyi kiteljesülés éve!

Az ünnepek után általában kipihentebbek vagyunk, tele energiával és lelkesedéssel. Ezt a lendületet kell kihasználni, ha az újévi fogadalmunkban karrierépítést tűztünk ki célul. Ahhoz viszont, hogy az ne fogyjon ki idő előtt és folyamatosan dolgozhassunk céljainkon, elengedhetetlen erőforrásaink megfelelő elosztása. Lássuk, mit kell tennünk!

Gyors, kis lépések az új munkához

Ellenőrizzük online profiljainkat! Egy ütős önéletrajz jó kiindulópont, de a toborzók bizony sokszor körülnéznek az interneten is. Ha van idejük, további információkat keresnek az Instagramon, a Facebookon, a Twitteren és társaikon, ahol többet megtudhatnak egy személyről. Ideje hát megnézni, mit mondanak rólunk közösségi oldalaink.

Egy kis ráncfelvarrás jól jöhet a jelentkezéshez is. Ha egy jól bevált sablont használunk is, nézzük át, hogy a csatolt dokumentumok, a CV tartalma, a motivációs levél, a fotó aktuálisak és helytállók-e.

Nézzünk körül, nincs-e egy jó kis karrierbörze a közelünkben mostanság! Céljainktól függően nem árthat, ha nem csak online nézelődünk állások után: az ilyen eseményeken érdemes lehet részt venni, legyen szó hálózatépítésről, vagy csak a munkaadók és képzési szolgáltatók megismeréséről.

Hosszabb projektek

Ahhoz, hogy jobban felismerjük a lehetőségeket, választhatunk magunknak egy követendő példaképet. Persze ne másoljuk le 1:1 arányban valaki más karrierútját, de vegyünk át nyugodtan sikerhez vezető pontokat. Nem feltétlenül kell szupersztárok vagy milliárdosok lépéseit követni, akár egy barát vagy családtag is lebeghet előttünk motivációként

Munkaadókutatás? Naná! Talán nem csak arról van elképzelésünk, mit szeretnénk dolgozni, de azt is tudjuk, hogy kinek. Érdemes utánanézni, esetleg kérdezősködni az adott céggel kapcsolatban. Nyilván szem előtt tartva saját igényeinket: öltöny vagy farmer a dress code, van-e játékszoba vagy masszőr az irodában, hányra kell bejárni, és a többi?

Előfordulhat, hogy nem rendelkezünk megfelelő képzettséggel az álommunkakörhöz. Ezen azonban könnyen lehet segíteni, csak nézzünk körül a tanulási lehetőségek között. Azt persze hangsúlyozzuk, hogy az embernek nem szabad túlvállalnia magát: csakis akkor kapcsolódjunk be és olyan formában egy új tanfolyamba, vagy oktatásba, ha azt az aktuális feladatainkkal össze tudjuk egyeztetni!

Mindenekelőtt pedig a legfontosabb: mindig az adott karriercél lebegjen a szemünk előtt, sose veszítsük el azt!

Forrás: Karriere
Szerző: T.M.
Fotó: Envato

H I R D E T É S