Munkába menet
Forrás: Envato

Ezeket mérlegeld, mielőtt ugyanarra a munkahelyre mennél, ahol a párod is van

blank
blank

H I R D E T É S

Gyakran láthatunk arra példát, hogy egy család több tagja is ugyanabban a szervezetben dolgozik. Ennek rengeteg előnye van, ám akadnak nehézségek is abban a szituációban, amikor a család egy munkahelyet választ magának.

Dilemmát okoz eldönteni, jó-e az, ha a családtagok, társak egy munkahelyen dolgoznak. Számtalan formája és oka van annak, amikor a hozzátartozók egymással dolgoznak, hiszen vannak családi vállalkozások, ahol kézen fekvő, hogy közeli rokonainkkal közösen vállalunk szerepet az adott cégben. Amennyiben már a szülők vagy nagyszülők is ebben a vállalkozásban tevékenykedtek, úgy egyszerűnek tűnhet az utódoknak is csatlakozni, és itt munkát vállalni. Valóban kijelölt ez az út, és előny, hogy nem kell egy teljesen idegen, ismeretlen környezetbe beilleszkedni, ám számos nehézséggel is jár ez a helyzet. Nem könnyű ilyenkor a magánéletet a munkától szétválasztani, és talán nehezebb is saját rokonainktól szakmai utasításokat vagy tanácsokat elfogadni. Nagyon egyén függő, hogy ki, hogy kezeli ezt a szituációt, de jó esetben előnyös, ha az anyagiak a családban maradnak, és nem számunkra ismeretlen embereknek dolgozunk, hanem saját és hozzátartozóink megélhetéséért, jólétéért.

Más a helyzet, amikor egy nagyobb vállalatnál dolgozunk együtt családtagjainkkal, hiszen mások szemében ez nem feltétlenül előnyös. Mindig félő, hogy felmerül a kivételezés gyanúja, hogy igazából nem magunkért vettek fel ide, csak bejuttattak, és, hogy a mindennapokban szintúgy előnyt élvezünk. Ilyenkor bizonyítanunk kell, hogy mindenkitől függetlenül önállóan tudunk működni, és saját előnyeink és munkánk miatt tartunk ott, ahol. Itt is érdemes hangsúlyozni, hogy ez nem mindenkire húzható rá, hiszen kinek ne lett volna már olyan kollégája vagy ismerőse, aki a kapcsolatai nélkül nem lenne most abban a pozícióban, amit jelenleg elfoglal.

Sok előnye lehet annak, amikor a családtagjainkkal egy munkahelyre járunk, de mivel egy helyről van a bevételi forrás, veszélyes is. Ha a cég alapjai meginognak, akkor az az egész család bevételét veszélyeztetheti. Rengeteg előnyt és hátrányt tudnánk tehát felsorolni, milyen is, ha nem csak a szabadidőnket töltjük szeretteinkkel. Mindenki eldönti magának, hogy számára a mérleg melyik oldalra billen: megéri neki ugyanazt a munkahelyet választani, vagy teljesen külön útra szeretne térni a karriert illetően.

Fotó: Envato

Szerző: I.A.

H I R D E T É S