Sikeres vállalkozók – ez az ami közös bennük
Sikeres vállalkozók – ez az ami közös bennük

Sikeres vállalkozók – ez az ami közös bennük

blank
blank

H I R D E T É S

Bár az üzleti sikerhez nincs egyetlen tuti nyerő recept, úgy tűnik, vannak olyan jellemvonások, amelyek a legtöbb sikeres vállalkozás tulajdonosában közösek. A Guardian Life Small Business Research Institute tanulmánya segítségével most röviden összefoglaljuk ezeket. A legtöbb tulajdonság ezek közül nem önmagában álló és az adott egyénre, tulajdonosra vonatkozik, hanem arra, hogy hogyan tud együttműködni másokkal.

Hónap kérdése: Te szívesen lennél önmagad főnöke?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Együttműködési képesség

A sikeres vállalkozók legfontosabb tulajdonsága az együttműködés képesség. Azok a tulajdonosok, akik jól tudnak együttműködni az alkalmazottakkal és a beszállítókkal, erős kapcsolatokat építenek ki az ügyfelekkel is. A csoportos problémamegoldás képességét sok tanulmány elemezte és arra világított rá, hogy az együttműködés kiépítésében nem csak a szociális képességeknek, de a kognitív készségeknek is hatalmas szerepe van.

Önmegvalósítás

A legtöbb sikeres üzlettulajdonos nagyon büszke arra, hogy a saját főnöke lehet, hogy értéket teremthet, és hogy maga irányíthatja, hogy mennyi pénzt keres. Az a vágy, hogy a saját dolgunkat csinálhassuk, az egyik legfontosabb olyan tulajdonság, amely sokakat a saját vállalkozás felé terel.

Jövőorientáltság

Akár az előttünk álló nap megtervezéséről, akár a hosszú távú célokról szóló stratégiákról van szó, a sikeres vállalkozók képesek a jövő irányítására összpontosítani a figyelmüket, és nem rágódnak a múlton. Ha nem tudod elengedni a korábbi kudarcokat, vagy a félsz a jövőtől, akkor nem neked való a vállalkozás lehetősége.

Technikai ismeretek

Mindig okos ötlet lépést tartani az üzleti hatékonyságot javító technológiákkal, különösen mesterséges intelligencia és a digitális forradalom korában. Azok, akik a legsikeresebbek, gyakran támaszkodnak a legfejlettebb eszközökre, hogy több eladást generáljanak és zökkenőmentesebbé tegyék vállalkozásuk működését.

Cselekvésorientáltság

Az a képesség, hogy a nehézségeket cselekvéssé tudjuk alakítani, a siker alapvető összetevője. Ne vágj bele a vállalkozásba, hogyha visszavet és lebénít a visszautasítás, a kezdeti kudarc! Természetesen lehet fejlődni ezen a téren, a problémamegoldás olyan komplex készség, amely magába foglalja a kritikai gondolkodást, helyzetelemzési és értékelési készséget, de a legfontosabb, hogy azonnal cselekedjünk!

Kíváncsiság

A folyamatos tanulás, fejlődés és készségek fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy naprakészek és versenyképesek maradjunk. Azok a vállalkozók, akik szeretnek információt gyűjteni, akik tudni akarnak a legújabb technológiáról, az iparági trendekről vagy arról, hogy milyen módon találhatják meg a legjobb munkaerőt, mindenképpen versenyelőnyben lesznek.

A „delegálás” képessége

Ha feltesszük a kérdést, hogy mi a különbség egy olyan vállalkozó között, aki évente 10 millió forintot keres, vagy egy olyan között, aki 100 millió forintot, vagy még többet, akkor gyakran meglepő észrevételt tehetünk. Az, aki csak 10 millió forintot keres évente, az a tulajdonos „okosabb”, mivel mindent ő maga, egyedül akar megcsinálni. Aki elengedi ezt a kontrollmániát, hagyja, hogy mások segítsenek, és nem próbál meg minden maga megoldani, az sokkal messzebbre juthat..

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S