introvertált munkavállaló, könyvelő, állat, szociális kapcsolatok, állásszövegíró,
Fotó: Envato

Milyen szakmát válassz, ha nem a szociális emberek csapatát erősíted?

blank
blank

H I R D E T É S

Nem várható el mindenkitől, hogy szeressen a társaság középpontjában lenni, könnyen beszélgetésbe elegyedjen, netán jól érezze magát más emberek társaságában. Ezzel semmi gond nincs, viszont vannak olyan szakmák, amik kifejezetten azoknak ajánlott, akik igénylik a társaságot, és komfortosan érzik magukat, ha másokkal kell együtt működniük. Ezzel szemben vannak olyanok, akik inkább magányos farkasok, és úgy tudnak a legproduktívabban működni, ha egyedül végzik el munkájukat.

Kutatások alapján ezt a 3 szakma az, amit előszeretettel választanak azok, akik nem csapatban dolgoznak legszívesebben.

Szövegíró

Alapvetően a szövegírás teljesen egyszemélyes feladat, még csak azt sem követeli meg a munkakör, hogy más emberekkel üljünk egy irodában. Teljes mértékben végezhető otthonról, és, ha még minimális konstatálást is igényel, összességében a feladatok egy személyre hárulnak. Természetesen nem könnyű csak úgy szövegírónak elmenni, ehhez is kellenek bizonyos képességek, illetve ügyfélkör kialakítása. Tehát nem mondható az egyszerű útnak, mégis kedvez azok számára, akik egyénileg szeretnének tevékenykedni.

Könyvelő

Ha csak az illetőnek nem saját könyvelő irodája van, ahol a nulláról kell kialakítani az ügyfélkört, akkor a könyvelő szakma tökéletes lehet a magányt élvező emberek számára. Nagy szaktudást és képzettséget igényel, így nem mindenkinek van lehetősége ezt a szakmát választani. Ha valaki mégis megtalálja benne a helyét, akkor garantáltan értékelni fogják, ha önállóan teljesíti az illető a feladatokat. Mivel ez a munkakör nagy koncentrációt és odafigyelést igényel, így azoknak az embereknek tökéletes, akiknek nem az okoz örömöt, ha egész nap kommunikálhatnak kollégájukkal.

Állatokkal kapcsolatos munka

Ha tényleg nem szeret valaki emberekkel dolgozni, akkor mi sem lehet tökéletesebb választás, mint az állatok felé orientálódni karrier területén. Ekkor abszolút nem kell számítani arra, hogy beszélgetni kell, ha csak nem egyoldalú beszélgetésről van szó, az ember részéről. Ennek számtalan előnye van, leginkább mentálisan, hiszen az állatok pozitív hatást gyakorolnak a lelki egészségre. Tény, hogy az emberi kommunikáció hiánya okozhat negatív következményeket, de ezt ráér pótolni a munkán kívül is.

Szerző: I.A.

H I R D E T É S