blank

Szlovákiában terjeszkedik a WHC: már öt országban van jelen a magyar tulajdonú HR szolgáltató

blank
blank

H I R D E T É S

Szlovákiai HR szolgáltató cégben vásárolt tulajdonrészt a magyar WHC Csoport. A felvásárlással a személyzeti szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport immár öt országban működtet saját irodákat. A WHC a szlovák piacon a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő-közvetítés területén öt éven belül meghatározó piaci szereplővé válna.

A magyar WHC Csoport felvásárolta a Pannon-Work Slovakia nevű, szlovák piacon már 15 éve aktív HR szolgáltató céget, amely mostantól WHC Slovakia néven folytatja működését. A száz százalékban magyar tulajdonú, munkaerő-kölcsönzéssel, munkaerő-közvetítéssel, diák- és nyugdíjas szövetkezeti foglalkoztatással, illetve bérszámfejtéssel foglalkozó WHC az akvizíciónak köszönhetően nyolc magyarországi irodája mellett immár Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is leányvállalatot működtet.

A WHC jelenleg 3.300 fős kölcsönzött fizikai munkaerőállománnyal rendelkezik, illetve az idei évben már közel 350, főként szellemi foglalkozású munkavállalót közvetített ki ügyfeleinek.

„A 1990-ben alapított, idén 30 éves WHC Csoport egyértelmű célja, hogy a Közép-Kelet-Európai régió egyik meghatározó HR szolgáltató cégévé váljon. Ennek az üzleti stratégiának jelentős mérföldköve, hogy egy szlovák piacon aktív cégben vásároltunk tulajdonrészt. Szlovákiában öt éven belül meghatározó piaci szereplővé kívánunk válni. További nemzetközi üzleti terveink között szerepel ezen felül, déli szomszédaink, illetve nyugat-balkáni országok körében való terjeszkedés is” – fogalmazott Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője.

A WHC Csoport tavaly közel 19 milliárd forintos árbevételt realizált. A koronavírus-járvány első hulláma hatására a vállalat idén tavasszal mintegy 40%-os visszaesést tapasztalt a kölcsönzött humánerőt érintő igényekben. Az év második felében tapasztalható visszapattanásnak köszönhetően viszont őszre már átlagosan a járvány előtti termelési szintek 90%-án működtek a vállalatok és ismét megjelent a munkaerőhiány a WHC partnerei körében. A vállalat az idei évben így összességében várhatóan szinte teljes egészében teljesíteni tudja tavalyi üzleti eredményét. A cég célja, hogy 2021-ben 4.000 főre növelje kölcsönzött munkaerő állományát, és mintegy 400 főt tudjon közvetítéssel elhelyezni. A jövő évi tervek között szerepel továbbá több regionális, magyarországi iroda megnyitása is.

***

A WHC Csoportról

A WHC Kft. 1990-ben alakult és azóta Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő HR szolgáltatásokra specializálódott vállalkozása. Tevékenységeit folyamatosan bővítve mostanra már 8 magyar telephelyű, valamint 4 határon túli irodát működtet, ahol olyan teljeskörű HR szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, mint munkaerő-közvetítés, munkaerő-kölcsönzés, valamint diákmunka és HR outsourcing. A teljes országot lefedve több mint 300 partnerrel és közel 400 elérhető, betölthető munkakörrel rendelkezik. A WHC fő célkitűzései közé tartozik, hogy az álláskeresőket sikeresen végig kísérje az álláskeresés útján és közös erővel segítsen megtalálni számításaikat, ezáltal a tökéletes munkát számukra. A cég büszke rá, hogy 2019-ban elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahelyek kitüntetést.

(x)

H I R D E T É S