Élet az irodában
Fotó: Envato

Rendezetlen, precíz, kevésbé rugalmas…Ön az irodában melyik típusba sorolná magát?

blank
blank

H I R D E T É S

Nagy hatással van a munkánk eredményességére az, hogy milyen munkatársakkal dolgozunk – 6 személyiségtípust mutatunk be, akik előfordulhatnak minden irodában.

A Tervező

Számára minden a tervezéssel kezdődik. Szervezeti zseniként mindent irányít, tudja, mit és mikor kell megcsinálni. Ennek megfelelően osztja be a feladatokat. A tervezés és a szervezés biztonságérzetet ad számára. Amennyiben váratlan dolog történik, ez a típus feszültté és idegessé válik, hisz a biztonságérzete meginog. Ő a szervezet angyala.

A kaotikus

Ez a típus azokat a feladatokat végzi el, amelyekhez kedvet érez. Számára a tervezés másodrendű, az korlátozza munkáját és kreativitását. Nyitott a váratlan helyzetekre és változásokra. Rugalmasságával és kreativitásával képes a munkatársait is motiválni még a kaotikus helyzetekben is. Ugyanakkor arra is hajlamos, hogy a kollégáit is belerángassa a rendetlenségbe.

 A szenvedélyes

Szeret mindent, ami új. Minden új és érdekes dolog felkelti lelkesedését és örömét, különösen, ha új feladatokról és a mindennapi munkájában és életében bekövetkező változásokról van szó. Szenvedélyes, és tele van energiával. Ugyanakkor ezzel a lelkesedéssel az is megtörténhet, hogy a teendők listáján szereplő többi feladat háttérbe kerül. A legnagyobb kihívás az, hogy lelkesedése ellenére ne kerüljön bajba, és ne hanyagolja el mindennapi munkáját.

A kritikus

Kollégái cinikusnak és pesszimistának tartják, de ő csak kritikus ember. Nem fél az új küldetésektől és változásoktól, mielőtt azonban nekilátna az új feladatoknak, meg kell bizonyosodnia arról, hogy minden működőképes lesz. Elemez, és kalkulál a negatív kimenetekkel. Szkeptikusként sok időt tölt olyan dolgok áttekintésével, amelyek esetleg nem relevánsak. Megpróbálja megtalálni a problémák lehetséges okát. Kritikai elemzéseinek köszönhetően azonban korán felismerhetők és megelőzhetők a hibák. A csapata nagyon hálás, hogy van!

A perfekcionista

Világos elképzelése van arról, hogy mit szeretne elérni a munkájával. De a perfekcionizmusnak ára van. Ha nincs ideje vagy erőforrása egy feladat tökéletes elvégzésére, az nagy hatással van a hangulatára: feszültnek és elégedetlennek érzi magát. Tökéletességre törekvése miatt rengeteg időt és energiát pazarol el. Kollégái és főnöke azonban értékelik a pontos és tiszta munkastílusát. Semmit sem hagy a véletlenre.

Csak annyit csinálok, amennyit kell

Minimális erőfeszítés, maximális teljesítmény. Nem jellemző rá, hogy figyelne a részletekre. Megteszi, amit minimálisan meg kell tennie, és már át is vált a következő feladatra. Véleménye szerint a részletek túl sok időt és energiát igényelnek. A teendők listájával mindig gyorsan elkészül, és rövid idő alatt sokat teljesít! Tehát amikor a munkát gyorsan el kell végezni, kollégái tudják, hogy jó helyre kerültek.

Minden munkatípusnak megvannak a maga furcsaságai. De amint az látható, mindezek a munkajellemzők sikerre vihetik együtt a céget, és építik a csapatszellemet. Mindannyian egyediek vagyunk, és a magunk módján működünk.

Fotó:Envato

Forrás: bluselection.com

#onismeret #coaching #munkahely

H I R D E T É S