dress code, munkahely, etikett, oltozkodes
Fotó: Envato

Hogyan öltözz fel az irodába egy meleg, nyári napon?

blank
blank

H I R D E T É S

Időjárás ide, kényelem vagy stílus oda, a dress code bizony sokak szerint fontos a munkahelyen. Mutatjuk az érveket!

Nők és férfiak számára egyaránt fejtörést okozhat, hogy miként illik felöltözni nyáron, irodai munkához. A legtöbb irodai munkahelyen dress code van, ami azt jelenti, hogy nem vehetünk fel akármit, mert azzal szabályt sértenénk. A dress code jelenlétével lehet egyetérteni, de akár vitatni is azt, mindenesetre a legjobb, ha elfogadjuk, hiszen ez hosszú idők óta jelen van a munka világában. Míg a hidegebb napokon könnyebb takarni testrészeinket és hosszú ruhadarabokat választani, úgy nyáron már elgondolkodtató, hogy mi a praktikus öltözet.

Egy szoknya, egy nadrág

Sok helyen nem megengedett a rövidnadrág vagy a rövid szoknya viselése, hiszen ezeket nem sorolják az illendő öltözetek közé. Egy férfinak ez azt jelenti, hogy maradt a hosszú nadrág, ami valljuk be, nem túl kellemes, főleg, ha tömegközlekedéssel jut el az illető munkába. Érdemes ekkor egy váltó nadrággal készülni, és reménykedni, hogy az irodában menni fog a légkondi. Egy nő azonban választhat hosszabb szoknyát vagy ruhát, amennyiben ez megengedett természetesen. Itt gyakran kiemelik, hogy a váll ne lógjon ki, továbbá ne legyen a felső rész kivágott, de egy kis odafigyeléssel ez is megoldható.

Hideg és meleg ciklon közelít

Mivel a légkondicionáló nagy vitákat válthat ki a kollégák körében, ezért előnyös, ha rétegesen öltözünk. Ha tudjuk magunkról, hogy fázósak vagyunk, akkor legyen nálunk egy hosszú felső, és esetlegesen egy zokni vagy zárt cipő. Sajnos valóban le lehet betegedni a túlzott légkondi használattól, vagy attól, ha egész nap alatta ülünk, így nyáron erre fontos odafigyelni. A viták elkerülése végett készüljünk tehát több ruhával, viszont, ha ennek ellenére is kellemetlenséget okoz a hideg levegő, akkor ezt mindenképp jelezzük, hogy elkerüljük az esetleges egészségügyi problémákat.

Haspóló, trikó

Nyáron nagyon csábító lehet egy haspóló, főleg a fiatalabb generáció számára, ám sajnos ezt az eshetőséget kizárhatjuk, ha irodában dolgozunk. Ugyan nagyon kényelmes és lenge öltözet a nyárra, de szinte egy irodában sem elfogadható, így a fesztivál szetteket hagyjuk meg szabadságunk idejére. Férfiként ugyanez igaz a trikókra, ez valóban kellemes ruházat a meleg napokra, de nyáron sem helyettesítheti a pólót vagy az inget. 

Mesebeli lábbeli

Kérdés szokott lenni továbbá, hogy milyen lábbelit válasszunk. A szandál, de leginkább a papucs sok helyen kizárásra kerül, így maradnak a zártabb cipők, amik nem a legkényelmesebbek nyáron. Próbáljunk meg szellősebb darabokat választani, amiknek anyaguk légáteresztős, vagy vigyünk ebből is váltást magunkkal. Nőként érdeklődhetünk, hogy egy kulturált szandál elfogadható-e, hiszen ebből is léteznek olyan csinosabb darabok, amelyek megállnák a helyüket az irodában is. A lényeg, hogy minden esetben tájékozódjunk előre, hogy mik az öltözködési szabályok a munkahelyen, és eszerint igyekezzünk praktikus és szellős ruhadarabokat választani a nyárra. 

Szerző: I.A.
Fotó: Envato

H I R D E T É S