kutyabarát, pécs, munkahely, iroda
Fotó: Freepik

Kutyabarát: Erre a pécsi munkahelyre már a házi kedvenced is magaddal viheted

blank
blank

H I R D E T É S

Újabb szereplővel bővült a kutyabarát munkahelyek tábora Pécsett. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a cég munkavállalóihoz tartozó házi kedvencek előtt is kaput nyitott, otthonosabb, kellemesebb munkahelyi légkört biztosítva a dolgozóknak és kutyusoknak egyaránt.

A szolgáltatónál folyamatosan dolgoznak azon, hogy az anyagi juttatások mellett olyan lehetőségeket kínáljanak munkatársaiknak, amelyek megkönnyítik, színesebbé teszik a mindennapjaikat. Továbbá segítik a társaság iránti elkötelezettséget.

Házi kedvenccel a munkában

Így született meg a házi kedvencekkel való munkába járás lehetősége. A munkavállalókkal történt egyeztetés és szabályok kidolgozása után lehetővé vált, hogy akinek munkaköre engedi, alkalmanként kutyusával együtt érkezzen a munkahelyre, és végezze feladatait. 

Kutatások szerint az irodai kutyatartás nem csak a gazdája közelségét érző kisállatra, hanem a munkavállalókra is pozitív hatással van; az állatok jelenléte nyugalmat ad, csökkenti a stresszt és növeli a kreativitást.

Biztató tapasztalatok

Az első kutyabarát hetek tapasztalatai biztatóak: a kutyusok érkezése derűsebbé teszi a légkört. Az egymáshoz közel állók (vagy ülők) jelenléte mindenkire jó hatással van, a munkahelyi kedvencekké váló kisállatok nagyban segíthetik a kedvenc munkahely élményének átélését.

Egy új világtrend

A kutyabarát munkahely fogalma egyébként egyáltalán nem ismeretlen. Hiszen manapság már számos állásajánlatnál tüntetik fel újabban a “kutyabarát iroda” címkét az “amit kínálunk” felsorolás alatt. Itthon elsősorban a budapesti, PR-marketing-kommunikáció területén meghirdetett pozícióknál találkozhatunk ezzel, a jelenség világtrend és elsősorban a fiatal generációt célozzák meg vele. A pécsi törekvés azonban azt mutatja, hogy az ország több nagyvárosában hisznek az újító kezdeményezésekben. Egyébként nem a TETTYE FORRÁSHÁZ az egyetlen kutyabarát iroda a városban. Korábban a Körber pécsi telephelye is csatlakozott a kezdeményezéshez, erről akkor a Pécsi STOP számolt be.

Pozitív hatása

Az NCBI egy tanulmánya azonban megjegyzi, hogy bár a kutyák irodai befogadásának vannak kockázatai (figyelem megzavarása, allergia, stb.), az általános eredmények alátámasztják azt az elméletet, hogy a kutyák pozitív hatással lehetnek a dolgozók mentális egészségére. Sőt a szorongásra, sőt még a vérnyomásra is. Természetesen fontos az egyensúly megtartása és a kutyák számának a szabályozása is, hiszen egy munkahely nem lehet kutyakennel. Ha Te is kutyabarát munkahelyet keresel, nézz körül például itt és itt.

Fotó: Freepik

H I R D E T É S