Olcsó úti célok
Fotó: Envato

Olcsó úticélok, ahol garantáltan édes a pihenés

blank
blank

H I R D E T É S

Sok ember nem gondolná, hogy a felsorolt városok olcsó úti célok, pedig valóban azok.

Először is tisztáznunk kell, hogy mi is az olcsó valójában. Spanyolország például nem olyan olcsó, mint Thaiföld. Viszont Spanyolország olcsó Svájchoz, vagy Angliához képest. A kulcs az, hogy olyan várost találjuk melyben sok az ingyenes program, olcsó a bevásárlás, vagy maga a szállás. A felsorolt városok közül az összesben legalább egy szempont megtalálható.

Alberobello, Olaszország

Puglia ikonikus építészete — ami az olasz csizma ’sarkában’ van— az őskori trullo, hengeres, fehérre meszelt házakból áll, kúp alakú tetőkkel, melyet szürke kövek fednek be. Nincs nagyobb trulli koncentráció, mint az UNESCO által védett Alberobello városa. A Trullidea mögötti helyi vállalkozó tucatnyi elhagyott házat hozott rendbe, amelyet bérbe ad a látogatóknak. A nyáron hűvös, télen hangulatos kandallóval rendelkező trullók bérlése lehetővé teszi, hogy helyi lakosként élhess, kevesebbért, mint egy városi turistaosztályú szállodában. Szeretnéd megtudni, milyen volt az Amalfi-part, mielőtt beköltöztek volna a magas árak? Puglia erdős Gargano-félszigete népszerű a napfényt kedvelő olaszok között, viszont a turisták körében meglepően ismeretlen úti cél.

olcsó úticélok
Fotó: Alberobello

Porto, Portugália

Olcsó úti célok közé tartozik Porto, amelyről egyébként Portugália kapta a nevét. Portó látogatói megcsodálhatják a csodás Art Deco épitészetet, finom alkoholokat kostolhatnak, és gyalog felfedezhetik a várost anélkül, hogy rengeteget költenének közlekedésre. Érdemes meglátogatni a Ribeira-t ami Porto legszínesebb negyede, köszönhetően a színes csempékkel borította házaknak. Ha nem vonattal érkezünk, akkor érdemes külön meglátogatni Porto vasútállomását, ugyanis hivatalosan is a világ legszebbjévé lett avatva. A kirándulni vágyóknak pedig tökéletes a Portoban található Douro-völgy, amely egy csodálatosan festői szőlőültetvény a Douro folyó mentén.

blank
Fotó: Porto

Valencia, Spanyolország

A 13. századi valenciai székesegyház, amely a Szent Grálnak ad otthont, kötelező látnivaló. Persze egyetlen utazás Valenciába sem teljes a tengerpart látogatása nélkül. Állj meg Mercadonában (élelmiszerbolt), és vegyél magadnak egy üveg bort, salátát, vagy válogass a különböző 10 Euro alatti pékárukból, és töltsd a napot relaxálva a part mellett! Valenciának egyébként rengeteg híres kertje és parkja van, amelyeket érdemes meglátogatni, mint például a Jardín del Túria, aminek a végén Valencia legnagyobb állatkertje található, a Bioparc Valencia. Emellett a Művészetek Városát se hagyd ki látogatásod során.

olcsó úti célok
Fotó: Valencia

Valletta, Málta

Az UNESCO Világörökségei közé tartozó Valletta tökéletes kikapcsolódást nyújt a történelmi városok szerelmeseinek, és azoknak, akik szűk költségvetéssel rendelkeznek, ugyanis Európa olcsóbb úti céljai közé tartozik. Málta miniatűr városának bejárása közben úgy fogod érezni magad, mintha időutazó lennél, ugyanis a város falai 1500-ban épültek. Bár Európa legolcsóbb úti céljai közé tartozik, nem fogsz túl sok túristával találkozni. Fogadd be a barokk építészetet, és a helyi máltai gasztronómia adta finom ízeket. Valletta környező városai is gyönyörűek, amelyeket érdemes meglátogatni, különösen azoknak, akik szeretnek horgászni.

olcso uti cel
Fotó: Valletta

Fotó: Envato

H I R D E T É S