uzsidobozba-csomagolni-gyermek-ebed
uzsidobozba-csomagolni-gyermek-ebed

Ezt csomagold az uzsidobozba a gyereknek, biztosan el fog fogyni!

blank
blank

H I R D E T É S

Senki sem szereti, amikor a gyereknek csomagolt tízórai a nap végén érintetlenül érkezik haza. Hoztunk néhány tippet, hogy biztosan elfogyjon.

A nagy számok törvénye alapján minél többféle ételt pakolunk az uzsidobozba, annál nagyobb az esélye, hogy a gyerek is megeszi. Ehhez az első és legfontosabb lépés, hogy szerezzünk be egy osztott dobozt, vagy lehetőleg még egyet. Az osztott doboz azért nagyon praktikus, mert egyszerre többfélét lehet bele csomagolni anélkül, hogy összekeverednének egymással. Még jobb, ha rögtön kettőt szerzünk be, mert ha véletlen egyszer ottmarad az iskolában, akkor sincsen másnap gond.

A legtöbb doboz 3 részre van felosztva: egy nagyra és 2 kicsire. Az édes péksütemények helyett a legnagyobb rekeszbe csomagoljunk valamilyen szendvicset. Néhány szelet sonka, pár karika paradicsom még a legegyszerűbb zsemlét is feldobja. Ha nincsen otthon friss pékáru, akkor használhatunk helyette tortilla lapot is. Ebben az esetben nincsen más dolgunk, mint egy kicsit felmelegíteni egy serpenyőben vagy a mikróban. Megkenni egy kis sajtkrémmel, és mehet bele sonka, sajt és a saláta. A végén vágjuk ketté, és tegyük a helyére.

Az egyik kisebb részbe pakoljunk mindig gyümölcsöt. Fontos, hogyha kell vágjuk fel kisebb darabokra, mert a szünetben a gyereknek 100-ból 90 esetben nem lesz annyi ideje, hogy a mandarin pucolásával bíbelődjön. Figyeljünk arra is, hogy egyes gyümölcsök, ha sokáig állnak, akkor megbarnulnak, például az alma, ezért ezeket lehetőleg reggel készítsük elő. Jó választás lehet bármilyen bogyós gyümölcs, mint például az áfonya, a málna, a szeder, de az almán, a barackon, és a banánon kívül a szilva, a körte is remekül szállítható. Ha a gyerek szereti, gyümölcs helyett zöldséget is pakolhatunk a dobozba. A sárgarépa, a szárzeller és a karalábé remek nassolnivaló tízpercben, és könnyen lehet szállítani is, ezek mellé a hummus ami igazán feldobhatja a zöldségek ízét. Méghozzá egészséges, és állaga révén a lehető legbiztonságosabb mártogatós, amit egy kisebb ételhordozóba csomagolhatunk.

Mi az, amit hanyagoljunk? Mindent, ami kifolyhat. Elég egy véletlen lökés, és a különböző szószok, joghurtok, kásák biztosan a földön vagy rosszabb esetben a tankönyvön végzik.

A másik kisebb rekeszbe kerülhet valamilyen mag például mandula, mogyoró, dió, vagy néhány darab keksz. A kiegyensúlyozott étkezés céljávall az utóbbiból érdemes teljes kiőrlésűt, vagy korpás változatot csomagolni. Válasszunk olyan ételt, amit a gyerek esetleg a barátaival is meg tud osztani, így még a legnagyobb játék közben is elfog fogyni az uzsidobozba tett finomság.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S