vitamin, egeszseg, teljesitmeny, munkaegeszseg
Fotó: Envato

Milyen vitaminokat fogyassz teljesítményed növelése érdekében?

blank
blank

H I R D E T É S

A kutatások alapján egyes vitaminok fokozhatják az agyműködést, így ezeket bátran vehetjük magunkhoz, ha a munkában is jól akarunk teljesíteni.

Az emberi testnek nem csak fizikai, de mentális feltöltődésre is szüksége van, annak érdekében, hogy a szellemi fáradtságot és kimerültséget elkerüljük. Ezt a jelenséget akár már gyerekkorban tapasztalhatjuk, amikor az iskolában egy nehezebb, tanulósabb időszakhoz érkezünk. Ez csak fokozódik akkor, amikor már a munkában kell nap, mint nap maximális teljesítményt nyújtanunk. Ekkor az energiakészleteink könnyen kimerülhetnek, és a testünk segítségért kiálthat. Olyan tüneteink jelentkezhetnek, mint

a szűnni nem akaró fáradtság, kedvtelenség, alvászavar, vagy depresszió.

Érdemes minél hamarabb tenni ezen tünetek kialakulása ellen, így fontos ügyelni a megfelelő vitaminbevitelre is. Vannak olyan vitaminok, melyek kutatások alapján fokozhatják az agyműködést.

C-vitamin: immunrendszer erősítése 

Bejuttathatjuk olyan ételekkel, mint a citrom, narancs, paprika vagy káposzta. Ha nincs minden nap lehetőségünk gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztani, de természetesen könnyen beszerezhetünk C-vitamin készítményt is. 

B-vitamin: jó az idegrendszernek

Szerepet játszik azon üzenetek továbbításában, amelyeket az agy küld az idegeknek. Olyan ételekben találjuk meg a B-vitamint, mint a spenót, a bab vagy a saláta, így akár egy ebéd formájában is könnyen elfogyaszthatjuk. 

E-vitamin: a mentális frissesség megtartásához

Nem csak a jelenben hat ránk jótékonyan, de megelőző jelleggel is alkalmazható. Csökkenti például a demencia kialakulásának esélyét, amely legtöbbször idős korban jelentkezhet. Ha E-vitaminban gazdag ételt keresünk, akkor tegyünk bevásárló kosarunkba brokkolit vagy olyan olajos magvakat, mint a napraforgómag. 

A jó memória elengedhetetlen a legtöbb munka elvégzéséhez, így dönthetünk úgy, hogy étrend-kiegészítőkkel járulunk hozzá ennek megőrzéséhez. A legtöbb ilyen készítmény már természetes összetevőket tartalmaz, így nyugodtan válogathatunk közülük, és már egy drogériában vagy bio boltban is beszerezhetjük a számunkra megfelelőt. 

Magnézium: idegrendszer működéséhez és fáradtság ellen 

A ginzeng magnéziummal együtt alkalmazva kiváló stresszkezelés elősegítésére, de önmagában fogyasztva is jótékonyan hat az agy teljesítményre. Emellett sokan alkalmazzák a normál vérkeringés fenntartására, így tényleg igen széleskörű az alkalmazási területe. Fontos kiemelni, hogy egy vitamin készítmény sem helyettesíti a megfelelő, változatos táplálkozást és életmódot, mégis hozzájárul testi és lelki egészségünk megőrzéséhez.

Szerző: I.A.
Fotó: Envato

H I R D E T É S