Nyújtózkodás, fáradtság
Forrás: Envato

5 tipp, hogy jól induljon a napod mielőtt munkába mész

blank
blank

H I R D E T É S

Nehezen megy a reggeli bevetés? Mégis miként élheti túl a napot egy korán kelő típusnak aligha nevezhető ember? Tippek és trükkök.

Vannak, akik már reggel 6-kor kipattannak a dunyha alól, és szinte táncra perdülve indítják a napjukat. És akkor ott van az a típus, akinek a felkelés még több liter erős kávé elfogyasztása után is felér egy apokalipszissel. Különösen nehéz helyzetben vannak ezek az emberek ősszel és télen, mikor egyébként is sötétebbek a reggelek. Ha ez utóbbi tábort erősítjük, de könnyebb boldogulásunk érdekében tennénk néhány lépést a „napos oldal” felé, hátha segít a következő néhány tipp.

1. Kerüljük a reggeli stresszt!

Ha előző este mindent előkészítünk – ruhát, táskát, ebédet, edzőcuccot, és a többi -, amire másnap szükségünk van, máris elkerültük a reggeli stresszt és kapkodást. Hála az előre tervezésnek nem pazaroljuk feleslegesen az időt olyan dolgokkal, amelyeket előzetesen is simán megtehetünk. Persze ez a tervezés magába foglalja azt is, hogy kiszámítjuk, mennyi időre lesz szükségünk ébredéskor a nap további részére való felkészülésre, és ehhez mérten időben felkelünk.

2. Vegyünk erőt magunkon és feküdjünk le korábban!

Ugye milyen egyszerű és logikus lépés? Hagyjuk másnapra a harmadik részt a sorozatból, vagy olvassunk egy fejezettel kevesebbet az ágyban könyvünkből! Ha már előre tudjuk, hogy másnap kimerítő feladatokkal kell szembenéznünk, tényleg jobb feláldozni egy kis szórakozást a kipihentség érdekében.

3. Ébresztési praktikák – személyre szabva

Nem túl népszerű találmány a vekker, hiszen sok esetben legszebb álmunkból ver fel minket. Ennek ellenére elengedhetetlen az olyanok számára, akik képtelenek csak úgy, maguktól időben felébredni. Találjunk olyan ébresztőmegoldást, mely számunkra a legmegfelelőbb: egy kedvelt zeneszám, lágy tengermorajlás, valamilyen fényforrás, egy cuki – és reggelente enni kérő – háziállat.

4. A hideg zuhany tényleg használ

Ez ugyan nem a legkellemesebb reggeli rutin, de a hideg víz valóban felébreszti az embert. Kíméletesebb változatok: reggel meginni egy pohár jeges vizet, vagy csak kinyitni az ablakot és beengedni a hűvös szellőt.

5. A testmozgás

A reggeli torna megindítja a vérkeringést és segít felébredni. Ha nem szeretnénk nagyon leizzadni, akár gyengéd légzési gyakorlatokkal vagy ébresztő jógával is kezdhetjük a napot például futás vagy torna helyett.

6. Jutalmazzuk magunkat finom reggelivel!

Ha sikerült kikászálódni az ágyból, tovább motiválhatjuk magunkat kedvenc harapnivalónkkal. Sok időt spórolhatunk, ha ráadásul előző este előkészítjük azt. A megfelelő tápanyagnak pedig nem csak örülni fogunk, de energiával is eltölt majd minket a hosszú munkanapra.

7. Ha kitapasztaltuk mi működik nálunk, nem árt megtartani a szokásokat

Minden rituáléhoz hozzá lehet szokni, ennek és a rutinnak a kialakulása pedig lehetővé teszi a reggeli mélypont túlélését is. Csupán rá kell jönni, mi az, ami minket motivál és boldogabbá tesz felkelés után, hiszen ez minden ember számára más és más.

Forrás: https://www.karriere.at

Szerző: T.M.

#eletmod #munkaegeszseg

H I R D E T É S