blank

Veszélyes lehet munkahelyi ügyekre használni a hotelek wifijét

blank
blank

H I R D E T É S

Nem ajánlja távmunka használatára a hotelek wifihálózatát a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). A hatóság elsősorban amerikai tapasztalatok alapján készítette el jelentését, de az abban foglaltakat nem csak amerikai állampolgároknak érdemes megfogadniuk. – írja a hvg.hu.

Egy szálloda vezeték nélküli hálózata közel sem annyira biztonságos, hogy munkahelyi ügyek intézésére, illetve konkrétan munkára használja valaki – erre figyelmeztet a Szövetségi Nyomozó Iroda, azaz az FBI amerikai tapasztalatok alapján.

A hotelek wifije elsősorban a kényelmet és nem a biztonságot szolgálja – figyelmeztet az FBI. Ha valaki egy hotel hálózatáról próbálja elérni a céges (belső) rendszert, azt kockáztatja, hogy adatlopás éri, vagy kártevő kerül az eszközére.

Ha valakinek mégis ilyen hálózatról kell dolgoznia, az FBI szerint érdemes az adatforgalmat titkosító VPN-szolgáltatást választania, de ebben a helyzetben még a mobiltelefonról megosztott internet is sokkal biztonságosabbnak tekinthető. – olvasható a hvg.hu-n.

A hatóság korábban az okostévék miatt is figyelmeztetést adott ki.

Forrás: hvg.hu

#biztonsag #FBI #adatvedelem #IT

H I R D E T É S