Feng shui a munkahelyen
Feng shui a munkahelyen

A Feng Shui állítja, az íróasztal helyzete hatással van az üzleti sikerre

blank
blank

Gondoltad volna, hogy az íróasztalod sokkal több, mint egy szimpla bútor? A Feng Shui szerint ugyanis az íróasztal pozíciója nagy hatással lehet az üzleti eredményeidre, sikereidre is. 

A munkaterület szíve 

Az íróasztal kétségtelenül minden iroda vagy munkaterület szíve, ha pedig otthonról dolgozol, akkor különösen nagy figyelmet kap, hiszen egyáltalán nem mindegy, melyik szobában és hogyan helyezed el. A Feng Shui szerint az íróasztal elhelyezése során több tényezőt is figyelembe kell venni, olyan tényezőket, melyek az energiaáramlásért felelősek. Éppen ezért a Feng Shuit tanait alkalmazva az íróasztalt célszerű úgy elhelyezni az adott helyiségben, hogy az ablakon keresztül kiláthass. A természet közelsége, a kellemes környezetbe tekintés segíthet ellazítani a elmét, csökkenti a stresszt, valamint növelheti a kreativitást és a termelékenységet. Ugyanakkor az íróasztal elhelyezését érdemes úgy variálni, hogy a szoba ajtajára is rálátásod legyen, amennyiben ez nem lehetséges, akkor tükrökkel elérheted a kívánt hatást. 

Rend és tisztaság 

Az optimális energiaáramlás érdekében fontos, hogy az íróasztal körüli terület tiszta és rendezett legyen. Távolíts el minden zavaró elemet, felesleges tárgyat, de akkár a kellemetlen fényt kibocsátó lámpákat is. A káosz ugyanis akadályozhatja az energiaáramlást, emiatt pedig csökkenhet a termelékenység és a kreativitás is. 

A szék is fontos 

Az íróasztal mellett ugyanolyan fontos, a megfelelő szék kiválasztása is. Célszerű nagyobb háttámlával rendelkező darabot választani, mivel a hátulról érkező erős támasz növelheti a munka közbeni koncentrációt, az önbizalmat, valamint a biztonságérzetet munkavégzés közben. 

Ha elakadtál 

Ha te is úgy érzed, hogy a céljaid elérésében elakadtál egy kicsit és nem haladsz előre, akkor érdemes lehet egy kicsit átalakítani a munkaterületed, akár a Feng Shui tanait felhasználva. Ez az ősi gyakorlat ugyanis megtanít egyensúlyba hozni az energiákat a környezeteben, végső soron pedig segíthet javítani a mindennapi és az üzleti életed is. 

Forrás: CityMagazine
Kép forrása: Pexels
Szerző: G.P.