munkahelyi kapcsolatok, munkahelyi barátság, networking, kapcsolatépítés
munkahelyi kapcsolatok, munkahelyi barátság, networking, kapcsolatépítés

A munkahelyi barátságok sikerre viszik a céget

blank
blank

H I R D E T É S

A munkaadók egyre nagyobb stresszel találkoznak az alkalmazottak megtartása során, a munkavállalói elkötelezettség növelése pedig egyre fontosabb tényező. Ennek egyik fő összetevője pedig nem más mint a munkahelyi barátságok kiépítése. Igen, jól olvastad, a munkahelyi barátságok bizony sikerre vihetik a céget, máris mutatjuk, hogyan. 

A vállalat sikere 

Egy 2022-es felmérés tanúsága szerint a munkahelyi barátságok vizsgálata során arra jöttek rá a szakértők, hogy ezek a kapcsolatok nagymértékben hozzájárulhatnak az adott vállalat növekedéséhez, sikeréhez. A tanulmány azt is feltárta, hogy a megkérdezett, új állást keresők körében általában nem volt az előző helyükön úgynevezett legjobb munkahelyi barátjuk. A kutatás azonban arra is rávilágított, hogy azok az alkalmazottak, akik elismerően nyilatkoztak a munkahelyükről, rendelkeznek legalább egy nagyon jó baráttal a vállalatnál.

A munkaadók szerepe 

Vezetőként és munkaadóként egyébként nagyon fontos lenne aktívan hozzájárulni ahhoz, hogy ezek a munkahelyi barátságok kialakulhassanak. Jó ötlet lehet csapatépítő tréningeket szervezni, de például egy vállalati társalgó kialakítása is jó ötlet lehet. Egy ilyen közösségi térben ugyanis az alkalmazottaknak lehetőségük nyílik arra, hogy a munkához nem kapcsolódó témákról csevegjenek a kollégákkal, ebédszünetben vagy az egyéb, munkaközi pihenőpercekben. Ha egy vezető módot kínál arra, hogy ezek a kapcsolatok kiépülhessenek, akkor a csapat is sokkal motiváltabb és hatékonyabb lesz, ez pedig hosszú távon előre viheti a céget. 

Kellenek a határok? 

A munkatársakkal fenntartott egészséges kapcsolatok pedig nem csupán potenciális barátságokhoz vezethetnek, hanem segíthetnek a választott úton való eligazodásban, a célok elérésében, de még abban is, hogy kitaláld, mennyi ideig szeretnél maradni az adott cégnél. Ezek a barátságok ráadásul a munka és a magánélet egyensúlyára is pozitív hatással lehetnek. Persze az a személyes döntésed kell legyen, hogy mennyire engedsz közel magadhoz valakit. Ezek a barátságok korlátozódhatnak nyilvánvalóan csak a munkahelyre, de alapvetően semmi nem zárja ki, hogy egy-egy kollégával az irodán kívül is tartsd a kapcsolatot. Na, neked van céges legjobb barátod? 

Forrás: Indeed 
Szerző: G.P. 

H I R D E T É S