bridgit mendler, disney sztár, űrkutatás, bulvár, sok sikert charlie
bridgit mendler, disney sztár, űrkutatás, bulvár, sok sikert charlie

Űrkutatással foglalkozó céget alapított a Disney sztárja, Bridgit Mendler 

H I R D E T É S

Te emlékszel még a Sok sikert, Charlie! című sorozatból Teddyre, akit Brdigit Mendler formált meg? Nos, a most 31 éves színésznő a széria óta elképesztően izgalmas életutat járt be: több diplomát is szerzett az MIT-n és a Harvardon, nemrég pedig egy űrkutatással foglalkozó céget alapított. 

Bár igazán ismertté a Sok sikert, Charlie! sorozat tette, de a színésznő korábban szerepelt például a Varázslók a Waverly helyről című sorozatban, később aztán a Netflix Father of the Year című filmjében is feltűnt. Mindeközben énekesnőként is bontogatta a szárnyait, első stúdióalbumát 2012-ben adta ki, melyen olyan slágerek szerepelnek, mint a “Ready or Not” és a “Hurricane”. A dalok jellemzően a fiatalabb generációnak szóltak, Mendler pedig egyértelműen bebizonyította énekesnőként is megállja a helyét. 

Rengeteget tanult 

A színészet és az éneklés mellett azonban Bridgit nagy hangsúlyt fektetett a tanulmányaira is, a Dél-Kaliforniai Egyetemen 2016-ban szerzett antropológiai diplomát, ezt követően az MTI igazgatói ösztöndíjasai közé választották, 2017-ben. 2018-ban felfedte, hogy a Massachusetts Institute of Technology (MIT) posztgraduális programját kezdte el. 

“Előadóként évekig küzdöttem a közösségi médiával, mert úgy éreztem ez a legszeretetteljesebb és emberibb módja anna, hogy kapcsolatba lépjek a rajongóimmal”

– írta akkoriban a Twitteren, s bár megígérte továbbra is zenélni fog, új zene azóta sem érkezett. Persze ez valahol érthető is, ugyanis Mendler továbbra sem állt le a tanulással, a LinkedIn profilja szerint 2020-ban szerzett mesterdiplomát az MIT-n, jelenleg pedig azon dolgozik, hogy megkapja a filozófia doktora címet. A Harvard jogi karán is szerzett diplomát, a profilja szerint 2024-ben. 2022 és 2023 között továbbá a Harvard Space Law Society társelnöke is volt.  

Ki az űrbe

Mendler 2024 elején adott hírt az életéről, amikor bejelentette az X-en (korábban Twitter), hogy ő lesz a Northwood Space, űrkutatással foglalkozó cég vezérigazgatója. Bridgit elárulta, hogy a vállalat ötletét alapvetően ő dolgozta ki, még a covid járvány idején. Úgy tudni, hogy a cég közös vállalkozás lesz a férjével, aki a startup technológiai igazgatója lesz. 

Igen, a színésznő egyébként házas, 2019-ben ment hozzá szerelméhez, Griffin Cleverly-hez. A pár egy meghitt tengerparti esküvőn, barátok és családtagok gyűrűjében mondták ki az igent. “Varázslatos volt” – árulta el akkor Mendler, aki 2024 elején azt is felfedte, hogy még 2022-ben örökbe fogadott egy kisfiút. 

https://www.instagram.com/p/B3ukAQVHyTs/

Nagy karrier vár rá 

Az űrkutatással foglalkozó cége kapcsán Laurie Bardon Syphard környezettudományi oktató egyébként azt mondta, lenyűgözték a Mendler önéletrajzában szereplő adatok, és máris rajong az új vállalkozásáért. “A zsigereim azt súgják, hogy nagyon messzire fog menni ezzel a tudományos és technológiai karrierrel” – mondta, majd hozzátette, a fiatal tudóst feltehetően a Disney-rajongók is figyelemmel fogják kísérni, különösen azért mert az űr az egyik olyan terület, ami hatalmas izgalommal tölti el az embereket. 

Forrás: People, BBC
Fotó: Chris Ptacek / Flickr
Szerző: G.P. 

H I R D E T É S