céges karácsony, ajándékozás, legjobb, ajándékok, munkatárs
céges karácsony, ajándékozás, legjobb, ajándékok, munkatárs

Céges karácsony: a legjobb ajándékok

blank
blank

H I R D E T É S

Milyen ajándékot vegyünk annak, akivel egész évben együtt dolgozunk, de mégsem vagyunk barátok? Frappáns ötletek a cikkben!

Hónap kérdése: Teher számodra a munkahelyi ajándékozás?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A céges karácsonyi bulikon mára elengedhetetlen program az ajándékozás a kollégákkal. Persze nem a hozzád legközelebb állóknak készülsz meglepetéssel, hanem annak a munkatársadnak veszed, akinek a nevét néhány héttel korábban kihúztad, miközben magadban erősen koncentráltál, hogy csak ne a gazdasági igazgató legyen, vagy az a lány legyen a harmadikról, akinek sose jut eszedbe a neve. Ha Murphy jó barátod, könnyen lehet, hogy olyan kollégát kapsz, akivel alig öt mondatot beszéltél az évben. Ajándékok átadásánál felsülni viszont senki sem szeretne, így marad a kínos ötletelés a következő hetekben, hogy mivel lepd meg. Vagy mégsem? Olvasd el tippjeinket és mentsd meg magad a közhelyes ajándékvásárlástól.

Hagyományos ajándék egy kis csavarral

Könyvet adni snassz – gondolhatnánk. Ha azonban körbejárod a témát, a legjobb ajándék is lehet. Mielőtt besétálnál a könyvesboltba és levennéd a toplistás kötetek egyik, érdeklődj utána, mi érdekli a kollégádat. Kertészkedés? Fafaragás? Sárkányrepülés? Ha magvan az infó, érdemes ebből a témából válogatva könyvet vadászni neki. Biztos, hogy értékelni fogja a gesztust és nem mellesleg a következő évben lesz miről beszélgetnetek, ha a munkahelyi büfében összefutsz vele kávézás közben.

Humoros megoldások haladóknak

A vicces ajándékok akkor működnek a legjobban, ha nem túl erőltetett a próbálkozásod. Ehhez a legfontosabb, hogy gondold át, mit tudsz a kollégádról. Melyik osztályon dolgozik? Egy gazdasági igazgató biztos elneveti magát – ha kellően laza és érti az ajándékozás jelképes jellegét – egy nagy malacperselyt látva. Termo zokni a legfázósabb kollégának, virággondozási kisokos annak, akinek az irodájában minden növény két nap alatt elszárad… Azt a munkatársadat húztad, aki sose ér be időben és miatta kezdődik minden értekezlet késve? Vegyél neki vicces konyhai időzítőt. Az ajándék átadásánál érdemes két mondatban előkészíteni a meglepetést, hogy mindenki értse a poént és még véletlenül se sértődjön meg senki.

Ha a főnöködet húztad

Első pillanatban akár meg is könnyebbültesz, mikor meglátod a húzáskor a cetlin a nevét. Aztán jön a fekete leves, hiszen a viszonytól függően könnyen válhat kínossá vagy közhelyessé az ajándékozás. Ilyen helyzetben jó megoldás lehet egy naptár készítése, amit program segítségével gyorsan összeállíthatsz, a kiválasztott képekkel pedig egyszerre válhat kedves, személyes és vicces ajándékká is. A legkönnyebb, ha vannak közös képek és abból szemezgethetsz. Ha nincs, akkor stock fotókat is használhatsz, de legyél frappáns a válogatásnál. Az olyan jeles napokra fókuszálva, mint a szülinap vagy nagyobb ünnepek, a 12 kép gyorsan összeáll. Balatonon van nyaralója? Meg is van a júliusi kép. Szeret a hegyekbe utazni vagy lovagolni? Újabb két hónap pipa.

Bónusz tipp, ha semmi nem jut eszedbe

Biztos van olyan kolléga a munkahelyeden, akinél a fenti ötletek egyike sem működik. Ilyen esetben maradj a klasszikus megoldásoknál – például egy palack jó minőségű bor – és igyekezz azt személyesebbé tenni. Erre a legjobb ötlet, ha az illető munkakörét végiggondolva választasz egy olyan feladatot, ami szaktudást nem igényel és elvállalod, hogy egy hétig te végzed el helyette. Gondolj a legegyszerűbb dolgokra: fénymásolás, iratmegsemmisítés, raktárból anyagbeszerzés, postázás, de akár az ebédért elugrás is kedves gesztus lehet. A bor mellé egy karácsonyi képeslap is az ilyesfajta könnyebb jellegű ajándékok közé tartozik.

Szerző: Tóth Eszter
Fotó: Envato

H I R D E T É S