kutyabarat-iroda-munkahely-szabalyok
kutyabarat-iroda-munkahely-szabalyok

Kutyabarát iroda: Így kerüld el a konfliktusokat

blank
blank

H I R D E T É S

Az álláshirdetésekben egyre gyakrabban bukkan fel egy olyan kulcsszó, ami korábban teljesen ismeretlen volt: ez pedig a kutyabarát iroda. A legnagyobb probléma ezzel az, hogy nincs igazán szabályozva, hogy ki és mit ért ezalatt, így lehet vonzó és taszító is a munkavállalók számára.

Az állatbarát irodák egyik sokszor tapasztalt előnye a stressz csökkenése, ami a munkahelyi kutyatartás egyik pozitív hozadéka lehet, de ha nincs megfelelően szabályozva a dolog, akkor negatív hatásokkal is számolni lehet. A kulcs az, hogy egyértelmű szabályok legyenek a kutyabarát iroda kialakításával kapcsolatban. Érdemes lehet feltenni azt a kérdést is, hogy milyen hátrányai lehetnek a kutyabarát irodahelyiségeknek? Például lehet, hogy néhány alkalmazottat idegesít, hogy vannak kutyák az irodában, mert elvonja a figyelmüket. Ennek kezelésére például egy különálló kutyafülke kialakítása lehet a megoldás.

Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani a kutyabarát irodahelyiség kialakításakor:

1. Egyértelmű szabályok és irányelvek a kutyák irodai tartózkodására vonatkozóan

Ez valószínűleg a legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor az irodahelyiséget állatbaráttá teszik. El kell dönteni, hogy milyen típusú kutyák lehetnek, hány kutyát engednek be, hová mehetnek, és milyen szabályokat kell betartaniuk.

2. Az alkalmazottak igényeinek felmérése

Nem mindenki fogja jól érezni magát kutyákkal az irodában, ezért fontos, hogy a cégek figyelembe vegyék az alkalmazottak igényeit, mielőtt bármilyen döntést hoznak. A visszajelzéseik alapján kell meghozni a döntést.

3. Kutyabarát nappal lehet tesztelni a döntést

Ha egy cég aggódik amiatt, hogyan reagálnak majd az alkalmazottai a változásra, próbáljon meg egy kutyabarát napot tartani, hogy megnézze, hogyan megy a dolog a gyakorlatban. Ez lehetőséget ad arra, hogy feltérképezzék, hogyan viszonyulnak a dolgozók kutyákhoz, és hogy vannak-e olyan problémák, amelyekkel foglalkozni kell.

4. Elkülönített kutyafülke létrehozása

Az irodában megpróbálhatnak egy külön kutyafülkét kialakítani. Ez lehetővé teszi, hogy alkalmazottak a közelben tarthassák a kedvenceiket anélkül, hogy aggódniuk kellene amiatt, hogy elterelik a figyelmüket.

Növelheti a munkahelyi elégedettséget

Azok a vállalatok, amelyek állatbarát irodahelyiséggel rendelkeznek, arról számolnak be, hogy a dolgozóik nagyobb valószínűséggel működnek együtt és boldogabbak a munkahelyükön. Sok vállalat számol be a munkavállalók közötti fokozott együttműködésről és összetartásról is. Emellett a munkavállalók nagyobb valószínűséggel jönnek be boldogabban dolgozni, és elégedettebbek a munkájukkal. A tapasztalatok szerint tehát a kutyabarát irodahelyiségeknek több előnye, mint hátránya lehet, érdemes tehát megfontolni, hogy beengedjük a munkahelyekre az ember legjobb barátját.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S