blank

A koronavírus nem csak tragédia, hanem lehetőség is?

blank
blank

H I R D E T É S

A karriere.at szakmai portál által készített elemzés arra enged következtetni, hogy ugyan a járvány miatt rengetegen veszítik el munkájukat, emellett a munkaadóknak így jobb lehetőségei vannak – több munkakereső lévén – rátalálni a cégük profiljába leginkább beillő szakembereket.

Az analízisből kiderült, Ausztriában sok dolgozó nem is amiatt hagyná ott munkahelyét, mert bizonytalannak érzi a pozícióját, hanem sokkal inkább elégedetlenségből, ami a munkaadó kríziskezelési módszereit illeti a járványhelyzet alatt. Mint kiderül, a számok azt mutatják, a munkaerőpiac az alkalmazotti oldalon hamarabb helyreáll, mint a cégek oldalán.

A honlapon továbbá megjelent, hogy a koronavírus-krízis egyik nyertese az IT-ágazat, az ilyen típusú állások iránt ugyanis a veszélyhelyzet alatt is nagy volt a kereslet. Ezzel szemben a turizmus és vendéglátás mellett a marketing és HR szektorban akadtak a legnagyobb problémák. Ez utóbbiban átlagosan 40 százalékkal kevesebb állást írtak ki a korábbi tapasztalatokhoz képest.

Forrás: https://www.karriere.at/blog/corona-fachkraeftemangel-analyse.html

Szerző: T.M.

#koronavirus # karrier #Ausztria #IT #munkaeropiac

H I R D E T É S