Tervezés
Forrás: Envato

5 tipp a hatékony célkitűzésért és jó eredményért

blank
blank

H I R D E T É S

Sokszor már a nulladik pillanatban eldől, hogy el tudjátok-e majd érni a kívánt eredményt.

Az új év, új feladatokat is hoz magával, eljön az ideje ugyanis a fejlesztési célok kitűzésének. Nagyon fontos, hogy amikor leültök a kollégáddal átbeszélni a következő évet, igyekezzetek figyelembe venni mindhárom pillért: a cég stratégiáját, a szakmai célkitűzéseket és a személyes célokat is. Ha ezek megvannak, nagyot már nem hibázhattok, de ez az 5 dolog még pluszban támogatja az eredményességet!

Kezdd korán!

Amint évfordulóhoz értek, vagy új kolléga csatlakozik a csapathoz, ne halogassátok a célkitűző beszélgetést. Ez segít keretezni a munkát, fókuszba tenni a feladatokat, priorizálni a lehetőségeket. Ha új kollégáról van szó, egy jó mentor sokat segíthet a kívánt úton maradni.

Csak együtt!

Ne azzal indítsd a beszélgetést, hogy prezentálod milyen célokat gondoltál ki a kollégádnak. Bármilyen gondosan csinálod, ha nem vonod be őt, nem fog elköteleződni a célok mellett, ráadásul nem teljesük a három pillér, hiszen a személyes céljait kis eséllyel találod el egyedül.

SMART célokkal dolgozz!

Vagyis olyan célokat tűzz ki, amik megfelelnek a következő kritériumoknak:

  • Specifikus
  • Mérhető
  • Elérhető (Achievable)
  • Releváns
  • Időhöz kötött (Time bound)

Mutass jó példát!

Legyél példakép és te is tűzz ki, valósíts meg fejlesztési célokat. Vezetőként nem attól vagy jó minta, hogy tökéletes képet festesz magadról, hanem ha megmutatod, hogy a fejlődés folyamatos. Biztosítsd kollégáid arról, hogy támogatod őket, ha elakadnának és bizalommal fordulhatnak hozzád kérdéseikkel.

Ne hagyd magára!

Kövesd a folyamatot és adj visszajelzést! Ha nagyon sokan tartoznak hozzád, jelölj ki mentorokat, akik beszámolnak a mérföldkövekről. Ha visszajelzés nélkül, egyedül hagyod a kollégákat könnyen elveszthetik a motivációt.

Forrás: https://risepeople.com/blog/set-employee-goals-effectively/

Szerző: B.B.

Fotó: Envato

H I R D E T É S