Tippek hosszú hétvége utáni első munkanaphoz
Forrás: Envato

7 tipp, hogy a legtöbbet hozd ki magadból a hosszú hétvége után

blank
blank

H I R D E T É S

Hosszan tervezgeted a hosszú hétvégét, hogy végre kipihend a fáradalmakat. Ez jól is van így, de nem árt felkészülni a pihenés utáni első napokra is, hiszen egy rövidebb héten kell majd egyensúlyoznod a szokásos feladatmennyiséggel.

A Business Insider összeszedte, mit tesznek a sikeres emberek a hosszú hétvége utáni első munkanapjukon. Melyiket próbálod ki?

1. Kelj korán!

Néhány nap lustálkodás után a szokásosnál is jobban csábíthat a szundi funkció, mégis érdemes korán, akár még a többiek előtt egy kicsivel elkezdeni a munkát. Így még az e-mail dömping előtt, egy kávéval a kezedben, nyugodtan átnézheted, mi vár rád a héten.

2. Nézd át a TO DO listád!

Főként azért, hogy átpriorizáld és elhalaszd, vagy kihúzd (igen ezt is lehet), ami nem elég fontos, vagy ráér később is. Néhány, a munkától távol töltött nap segít friss szemmel nézni feladatokra, új perspektívába helyezni a projekted.

3. Ellenőrizd a naptárad!

Ne feledd, 5 helyett 4 nap áll rendelkezésedre. Biztos, hogy minden belefér?

4. Kapcsolódj!

Ha kedd az első munkanapod a pihenés után, akkor az általában hétfőre szervezett heti státusz meetingjeid valószínűleg elmaradtak. Beszélj a kollégákkal, kérdezd meg kivel, mi a helyzet, hogy állnak a feladatok, van-e szükség a segítségedre. Ugyanezt az ügyfelekkel is megteheted, mindenkinek jól fog esni, ha együtt veszitek fel újra a fonalat.

Hosszú hétvége utáni első munkanap
Forrás: Envato

5. Rendezd a beérkezett leveleid!

Egy örökkévalóság és messze nem hatékony e-mailezéssel tölteni a szabi utáni első napod. Nézd át a levelezésed, vedd előre a sürgős kérdéseket, kezdj hatékony munkába, a többi pedig megvár.

6. Dolgozz. Tényleg.

Nagyon fontos, hogy a hosszúhétvégén ki tudd kapcsolni a munka körül zakatoló gondolataid, viszont utána nehéz lehet újra fókuszált maradni. Ha nehéz a váltás, akkor átmenetileg kapcsold ki a Messenger, Instagram értesítéseket a telefonodon, hallgass munkához passzoló zenét és ne engedd, hogy eltereljék a figyelmed.

7. Építsd be a pihenést!

Ha volt alkalmad sportolni, meditálni, jógázni a hétvégén, ezek elemeit beépítheted a munkanapodba is. 10 perc mozgás vagy meditáció nagyon pihentető lehet és segít, hogy egész nap lendületben maradj.

Szerző: B.B.

#hosszuhetvege #munkanap #munkahely #munkavallalo #munka #pihenes

H I R D E T É S