Irodai jollet
Forrás: Envato

Ezeket az extrákat várják el a munkáltatótól az irodai dolgozók

blank
blank

H I R D E T É S

Az irodákban nem elég már a biztonságos környezet, a munkavállalóknak az is fontos, hogy inspirálják őket. Többek között ez derül ki a Skanska harmadik, a kelet-közép-európai régióban szervezett kutatásából.

Az emberek több mint fele már most is csak az irodában dolgozik és igénylik a támogatást mentális egészségük és jóllétük megteremtéséhez. A közösségi és szakmai kapcsolatokat, valamint az új kollégák betanítását nagyban befolyásolja az irodában töltött idő.

A Skanska lengyel, cseh, magyar és román munkavállalók között végezte a kutatást. Arra volt kíváncsi, hogy a pandémia tükrében hogyan változott a munkavállalók attitűdjei az otthoni, illetve irodában történő munkavégzéssel kapcsolatban.

A válaszadók többsége leginkább a hibrid munkavégzési modell a preferálta, de minden harmadik munkavállaló azt nyilatkozta, hogy a munkáltatók szorosan előírják az időbeosztást, korlátozott változtatási lehetőséggel. A felmérés szerint az otthoni munkavégzés jó oldala az, hogy könnyebb összehangolni a munkát és a magánéletet, emellett jó hatással van a kreativitásra és a mentális egészségre

A munkavállalók negyede tart a fertőzéstől, de a munkahelyre való hosszabb ingázás már kevésbé jelentős akadály

A magyar irodai dolgozók egyharmada szabadon dönthet arról, hogy mely napokon dolgozik otthonról és melyeken az irodából. A válaszadók 27 százaléka csak 1-2 napot szeretne az irodában lenni.

A home office rendszere nehézkesebbé tette az új munkatársak integrálását, a kollégák közötti társas- és szakmai kapcsolatokat, a csapatmunkát, a munkaidő utáni céges eseményeket és az új munkatársak felvételét.

Mentális egészségvédelmi szolgáltatások és egyéb extrák

Kiégés esetén fizetett szabadságot, ingyenes egyéni pszichológiai tanácsadást várnának el leginkább a munkáltatóktól, ezenkívül tréninget is szeretnének kapni a témában.

A magyarok 60 százaléka masszázst és a közös étkezéseket is igényelne, 57 százalékuk szívesen találkozna érdekes emberekkel és 52 százalékuk venne részt házon kívüli közös programokon szállással. Az irodai dolgozókat a különböző ingyenes étkezési lehetőségek is vonzzák az irodákba. Jól felszerelt konyha, munkáltató által nyújtott, előre feltöltött kártyaegyenleggel támogatott étkezés a legkedveltebb opciók.

Fotó: Envato

H I R D E T É S