jovo_munkai_milyen_munka_illik_hozzam_munkaeropiac_eletvege_coach
Fotó: Envato

Egy jelenőségteljes új szakma: haláldúla vagy életvége coach

A jövő munkái már itt vannak!

blank
blank

H I R D E T É S

Amennyire morbidul hangzik ez a szakma, annyira fontos lesz az elkövetkezendő években idős szeretteink és saját magunk számára. Mivel a halál gondolatától is borsódzik a hátunk, így esélyünk sincs arra, hogy amikor bekövetkezik az elkerülhetetlen, arra kellőképpen fel legyünk készülve. Az életvége coach munkája megtiszteltetés és kiváltság, ugyanakkor erős mentális jelenlétet igényel. Fontos, hogy az adott ember tisztában legyen önmagával és képességeivel.

Miért is lesz fontos ez a szakma a jövőben?

Az élet minősége egyre jobban előtérbe kerül napjainkban, így az is, ahogyan életünk utolsó napjait vagy hónapjait szeretnénk tölteni. A haláldúla feladata az, hogy segítse az egyént és családját abban, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzák meg azzal kapcsolatban, hogyan töltse az adott személy élete utolsó szakaszát. Jelenleg az emberek életének utolsó napjai jellemzően erőteljes egészségügyi kezelésekkel telnek. Az elkövetkezendő években nagy változás következik be, ugyanis az emberek nagyobb hangsúlyt fognak arra fektetni, hogy több életet, élményt adjanak hozzá utolsó napjaikhoz, és ne több napot az életükhöz.

A haláldúla főbb feladatai

Aki ezt a hivatást választja, legfőbb feladata egy biztonságos környezet kialakítása lesz, ahol az adott személy minden gondolatát ki meri mondani, önmaga cenzúrázása nélkül. Másik fontos feladata pedig az lesz, hogy célzott kérdéseket tegyen fel. Olyanokat, amelyek mély hallgatásukból születnek. Ezek a kérdések arra ösztönzik az adott személyt, hogy nézzen befelé, hogy megtalálja azon válaszokat, amik már megvannak, csak még nem vették azt tudomásul. Ezeknek az embereknek

nem az a munkájuk, hogy megjavítsák az embert, szimplán a jelenlétük nagy segítséget ad.

A haláldúla segít elfogadtatni azt, hogy ez az időszak hozzátartozik az élet normál körforgásához, így szerettünk, valamint az érintett szerettei is sokkal könnyebben tudják a folyamatot megélni. A coach-al való együttműködés segít az embernek abban, hogy valaki olyan legyen mellette, aki megérti őt, és akinek jó emberismerete van. Tiszteletben tartja a személy bölcsességét, és segíti őt abban, hogyan tudja azt beépíteni utolsó hónapjaiba, majd átadni szeretteinek.

Szerző: Schneider Charlott / Karrier Trend
Fotó: Envato

H I R D E T É S