Karrierépítés
Forrás: Envato

High performance: így emelhetjük munkahelyi teljesítményünket

blank
blank

H I R D E T É S

Fontos cél lehet ez azoknak a munkavállalóknak, akik karriert szeretnének csinálni: high performernek lenni egyenlő a tehetséggel, felkészültséggel, gyors előmenetellel, sikerrel. A kiemelkedően teljesítő alkalmazottak pedig a cégek számára elengedhetetlenek, képesek akár az egész csapatot magukkal rántani, fel a csillagos égig. Mindehhez azonban nem elég feladatainkat az elvárásoknak megfelelően elvégezni, kicsit több is kell hozzá…

Az egymillió dolláros kérdés tehát: hogy lesz valakiből high performer a munkában? Először is, természetesen ügyesnek kell lennünk, kompetensnek és jól képzettnek – de még ennél is több kell. Íme, néhány tipp, melyekkel a következő fokra emelkedhetünk a karrier építésében.

Ismerjük fel a célunkat!

Meg kell találnunk az egyéni szándékainkat tetteink mögött. Mi hajt minket? Mit szeretnénk elérni? Mi ad motivációt ahhoz, hogy mindenki másnál jobban teljesítsünk? Ha ezeket a kérdéseket nem tudjuk megválaszolni, akkor hiányozni fog az a hajtóerő, amely a hosszú távú csúcsteljesítmény eléréséhez szükséges.

Élethosszig tartó tanulás

A stagnálás a munkában szinte egyenlő a hátrafelé haladással. Fontos, hogy szakmai tudásunk mindig up-to-date legyen: vegyünk részt továbbképzéseken, a munkánkkal kapcsolatos rendezvényeken, legyünk tisztában az iparág legfontosabb változásaival. Ha mindig egy lépéssel a többiek mögött járunk, sosem érjük el a high performancet.

Keressünk kihívásokat!

A legtöbb ember – mind a szakmai, mind a magánéletben – kerüli őket, holott nem mindig jobb az egyszerű út. Ahhoz ugyanis, hogy karrierünkből a lehető legtöbbet hozzuk ki, bizony inkább érdemes minél bonyolultabb és nehezebb taskokat vállalni, majd ezeket teljesítve feljebb jutni a ranglétrán.

Mindezeken felül nem árt, ha munka közben tovább is gondoljuk a lépéseket, esetleg megpróbáljuk optimalizálni a folyamatokat, proaktívan kiküszöbölni a későbbi esetleges hibákat. Ezek az inputok teszik az alkalmazottat igazán értékessé a cége számára. Azt pedig talán említenünk sem kell, hogy a high performerek felelősségteljesek, így vállalják akár a hibákat is, tanulnak belőlük és ezzel tartoznak a legjobbak közé.

Forrás: https://karrierebibel.de/high-performance/

H I R D E T É S