karriermentés, karriered, új munka, tippek
karriermentés, karriered, új munka, tippek

Karriermentő ötletek

blank
blank

H I R D E T É S

Ha úgy érzed, megrekedt egy ponton a karriered, érdemes a dolgok mélyére ásni és felállítani egy tervet arról, hogyan tudnál újra életet lehelni belé. 

Egy ideje ugyanott toporogsz? Nem jön a kívánt előléptetés? Nincsenek új lehetőségek? Egyre egyhangúbbak a munkanapok? Ha most olvasás közben folyamatosan bólogatsz, érdemes számot vetned és elgondolkodnod azon, mit tehetsz azért, hogy újra beinduljon a karriered. 

Itt a leltár ideje

Amennyiben úgy érzed, hogy a karriered nem abba az irányba halad, amerre elképzelted, érdemes megállni és első lépésként megnézni, hogy hol tartasz most és mik voltak a korábbi elképzeléseid. Vedd sorra, milyen terveid voltak, mikor erre a pályára léptél, vagy amikor aláírtad a szerződésed a jelenlegi pozíciódra, esetleg elindítottad a vállalkozásodat. Most nézd meg, hogy az eddig eltelt idő alatt miket sikerült elérned és hol tartasz most azon a képzeletbeli úton, melynek végén a közeli és távoli jövőben elérni kívánt céljaidhoz juthatsz el. 

Nagy levegő és nagy lépés

Vannak helyzetek, amikor kockáztatni kell. Ha nem vagy megelégedve a helyzeteddel, te vagy az a személy, aki elsősorban változtatni tud ezen. Fogalmazd meg a céljaidat, vegyél egy nagy levegőt és kezdd el megvalósítani azokat. Ez nem jelenti azt, hogy azonnal fel kell mondanod, vagy egy teljesen új területre lépned. Több lehetőség közül választhatsz, de ehhez tudnod kell, hol akadtál el és ahhoz igazítva meg kell próbálnod átlendülni azon. 

Első lépés

Kezdetnek egyeztess a feletteseddel a lehetőségeidről. Ha jól érzed magad a munkahelyeden és ott szeretnéd folytatni a karriered, akkor első lépésként a közvetlen döntéshozóddal kellene megbeszélned, véleménye szerint milyen karrierút áll előtted cégen belül. Ha ez a beszélgetés nem olyan módon ér véget, ami számodra elfogadható jövőkép, akkor érdemes tudatosítani, ha változást szeretnél, más úton kell elindulnod. 

Lehetőségek

Ha úgy érzed, ez a pozíció már nem tartogat fejlődési lehetőséget számodra és az adott helyen feljebb lépni sincs lehetőség, akkor a karriered érdekében váltani kell. Jó kiindulási pont feltérképezni a lehetőségeket a munkaerőpiacon. Keress rá, hol milyen nyitott pozíciók vannak és kezd el a jelentkezést akár már ma!

Önfejlesztés előnyei

Ezzel egyidőben mindig jó döntés, ha fejlesztjük a szaktudásunkat. Számos hasznos és nívós webinárium és tanfolyam érhető el szinte valamennyi területhez kapcsolódóan, akár teljesen ingyen. Ezek elvégzése közben amellett, hogy hasznos információk birtokába juthatsz, új lendületet is szerezhetsz, inspirálódhatsz a többi résztvevő, vagy az elhangzottak által és olyan lehetőségekre is bukkanhatsz, amik segítenek a karriered előre mozdításában. 

Fordulj szakemberhez!

Amennyiben úgy érzed, nem tudod, hogyan és merre indulj tovább, esetleg a fenti lépéseken is túl vagy már, mégsem tartasz még ott a karrieredben, ahol szeretnél, akkor érdemes lenne szakértő segítségét kérned. Személyiségtől függően ilyen helyzetekben karrier tanácsadásra, de akár pszichológushoz is hasznos lehet bejelentkezni.  

Szerző: Tóth Eszter
Fotó: Envato

H I R D E T É S