közösségi iroda, munkahely, home office, freelancer
Fotó: Envato

Miért lehet jó ötlet közösségi irodába költözni, ha otthonról dolgozunk?

blank
blank

H I R D E T É S

A közösségi iroda fogalma néhány évvel ezelőtt jelent meg a köztudatban – legalábbis itthon –, de kérdés: miért jó ez nekünk? 

Az elmúlt években megszaporodott a szabadúszók, illetve a digitális nomádok száma, azaz azoké a munkavállalóké, akik nem helyhez kötötten végzik a feladataikat. A covid-járvány kirobbanásával pedig rengetegen kerültek home officeba, sokan pedig a járvány csitulása után sem álltak vissza klasszikus irodai munkavégzésre. Vannak azonban, akik igényelnék, hogy eljárjanak otthonról, egy közösség részesei legyenek, újabb és újabb ingerek érjék őket. Számukra remek megoldás lehet a közösségi irodák által nyújtott alternatíva. Mai cikkünkben körbejárjuk, miért is jó ötlet közösségi irodába költözni, ha otthonról dolgozunk. 

Mi is az a közösségi iroda? 

A közösségi iroda gyakorlatilag egy profi munkatér, ahol minden olyan szolgáltatás megtalálható, amire szüksége lehet egy kisvállalkozónak, szabadúszónak vagy digitális nomádnak. A közösségi irodák kvázi átmenetet képeznek egy bérelhető iroda és egy kávéház között. Elsősorban azokat a távmunkásokat célozza meg, akiknek az otthoni munkavégzés már túl ingerszegény, de a kávéházak zaja pedig már túl sok. Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy is működik mindez? Mutatjuk! 

Munkaállomást, de tárgyalót is bérelhetünk  

A közösségi irodák általában többféle megoldási lehetőséget kínálnak a felhasználók számára. Szabadúszóként lehetséges, hogy csak egy székre és egy asztalra lesz szükségünk, de az is előfordulhat, hogy a saját cégünk berkein belül egy megbeszélést kell tartanunk. Nos, a közösségi iroda adottságainak hála ez sem lehetetlen, hiszen a legtöbb esetben a munkaállomáson túl, akár tárgyalót is lehet bérelni. 

Jól felszerelt 

Egy jó közösségi irodában minden megtalálható, amire csak szükségünk lehet. Amellett, hogy korlátlanul kapunk kávét, a technikai felszerelések beszerzésével sem kell bíbelődnünk, hiszen a munkánkat olyan eszközök könnyítik meg, mint a gyors és persze megbízható wi-fi, usb portok, konnektorok, továbbá a nyomtatási, szkennelési lehetőség is általában adott. 

Egyedül, de mégis társaságban 

A közösségi iroda remek választás lehet azok számára, akik már nehezen bírják a négy fal közti monoton munkát, hiszen itt egyedül lehetünk, de mégis társaságban. Arról nem is beszélve, hogy a közösségi iroda által nyújtott lehetőségeknek hála új kapcsolatokat is kialakíthatunk, akár baráti, akár üzleti értelemben. 

Ár-érték arány 

Sokan, akik otthonról dolgoznak leugranak egy-egy kávézóba és onnan igyekeznek ellátni a feladataikat. Ez azonban nagyon költséges megoldás lehet, hiszen egy kávézóban akkor jó eséllyel fogyasztunk is, ez pedig hosszú távon megterhelheti a pénztárcánkat. A közösségi irodák ár-érték arányban nagyon kedvezőek, ami pedig a legjobb az egészben, hogy nem kell egész hónapra szerződni, akár egy-egy napra is bérelhetünk magunknak asztalt, az élmény pedig garantált. A közösségi irodákat szándékosan úgy alakították ki, hogy inspiráló munkakörnyezetet teremtsenek azok számára, akik egy kicsit szeretnének kiszakadni a hétköznapi taposómalomból, akik új ingerekre, új emberek társaságára vágynak.  

Szerző: G.P.
Fotó: Envato

H I R D E T É S