Pretty traveler

Lágy készségek, amelyek acéloznak – avagy a külföldi munka hozama

blank
blank

H I R D E T É S

Ha Ön az utazás, a külföldi kalandkeresés szerelmese, érdemes tovább olvasnia. Főleg érdemes, ha felmerült már Önben a kérdés: vajon jól tette-e, hogy az idejét utazásra pazarolta, ahelyett, hogy a karrierjét építette volna, vagy azt hiszi, hogy a külföldi munkavállalás tapasztalatai nem jelentenek értéket az önéletrajzában. Szóval, ha ezeken töpreng, biztosan téved. Ugyanis sok toborzó számára Ön, aki élt, járt, dolgozott külföldön, az egyik legvonzóbb kliens. Mégpedig a tapasztalatai és a készségei miatt, amelyeket csak a külföldi munkavállalás tapasztalatai képesek megadni, illetve fejleszteni.

Lágy készségek, amelyek egyre kelendőbben a munkaerőpiacon:

Kíváncsiság

Nyilvánvaló, hogy aki sokat utazik, az kíváncsi az új helyekre, nyitott a más kultúrákra és az új tapasztalatokra. Ez egy nagyon különleges lágy készség, amelyet minden vállalat jó néven vesz az alkalmazottaitól.

Megfigyelési készségek

Ha külföldön nem egy all-inclusive üdülőhelyen töltötte idejét, akkor mindenképpen be kellett illeszkednie egy viszonylag új és ismeretlen környezetbe, amely megkövetelte Öntől, hogy jó megfigyelővé váljon.

Perspektíva váltás képessége

Az empátia egy alapvető készség és szükséglet akkor, ha különböző kultúrákból származó vagy más háttérből és korosztályból érkező emberekkel találkozunk.

Alkalmazkodóképesség / Rugalmasság

Az idegen környezetben számtalan ismeretlen helyzetet kell megoldani, sokszor a túlélés érdekében. Tehát megtanulunk alkalmazkodni az új helyzetekhez, és ennek megfelelően alakítani és módosítani elvárásainkat.

Kommunikációs készségek

Nem csupán egy idegen nyelv ismeretéről van itt szó. Sokkal fontosabb ennél az a készség, ahogy kapcsolódni tudunk másokhoz akkor is, ha nincs közös nyelv. A kommunikáció több, mint a verbalitás.

Kapcsolatépítési képesség

Hány különböző országhívójú telefonszám van a névjegyzékében? Hatalmas nemzetközi baráti és üzleti partneri hálózatot építhet ki utazásai, találkozói és üzleti találkozói során. És ezt Ön bizonyára meg is tette.

Kreativitás

Szó volt már az empátiáról, a megfigyelési és alkalmazkodási készségekről, amelyeket egy külföldi utazás során elsajátíthatunk, most pedig itt az ideje ezen képességek kombinálásának: a kreativitásnak. Sok inspirációt nyer mindabból, amit az utazásai során tanult.

Tervezés

Megszervezni az utat, a szállást, a munkát, a biztosítást, a lakást, a banki ügyeket – nos, ez mind szervező készséget igényel. Ahhoz pedig nélkülözhetetlen a tervezés. A toborzónak erről a képességéről is mesél az Ön külföldi munkája vagy utazásai.

Döntéshozatal

Ön nagy döntéseket hozott minden egyes helyen, ahol járt. Nem csupán az előre eltervezett ügyekben, hanem sokszor olyan helyzetekben is rákényszerült erre, amikor semmi nem volt adott, ismert, és talán akkor, ott elegendő eszköze sem volt hozzá. Ön ezzel bebizonyította, hogy képes dönteni és cselekedni.

Problémamegoldás

A tervek és a döntések néha nem úgy működnek, ahogy azt elképzeltük. Ha ennek ellenére Ön szép emlékekkel tért haza az utazásáról vagy a külföldi munkavégzésből, az azt mutatja, hogy Ön jó problémamegoldó. A toborzók ismerik azokat a kihívásokat, amelyekkel Ön szembesült a folyamat során. És értékelik a tapasztalatait.

Ellenálló képesség

Senki sem várja el Öntől, hogy minden problémát képes legyen megoldani. Az új környezet kihívásokkal járt, ez pedig tanulást, kudarcot, újabb próbálkozást és a teljesítés örömét mutatja.

Önbizalom

Nagyon magabiztosnak kell lennie az újonnan megszerzett képességeivel kapcsolatban. Sokkal könnyebben fog kommunikálni az új emberekkel, és arról is bizonyságot tesz, hogy Ön bátor, amikor új kihívásokkal találkozik. A toborzók tudják, hogy Ön képes erre.

Önismeret

Végül, de nem utolsósorban, a legfontosabb képesség, amelyet e kalandok során elsajátíthat, az önismeret. Egyedül lenni egy furcsa, ismeretlen helyen, új barátokat szerezni, majd otthagyni őket, új hobbikat, új szokásokat elsajátítani – nos, mindez teljesen új emberré formál bennünket.

Szóval, hogy érzi most magát? Büszke magára? Talán ez egy jó pillanat arra, hogy ellenőrizze az önéletrajzát, méghozzá a lágy készségeire összpontosítva. A technikai és szakmai tudás mellett ezek az adottságok emelik Önt ki a sorból és segítik a versenyben.

Kutatások szerint a technikai készségek mellett egyre nagyobb szerep jut a jövőben a szociális készségeknek (soft skills). Ilyen készség például megfelelő kommunikáció, időmenedzsment, alkalmazkodóképesség, analitikus gondolkodás, a kezdeményezőkészség, az empátia, valamint az együttműködési és csapatmunkához való készségek is.

#hr #onismeret #coaching #kulfoldimunka #lagykeszsegek

H I R D E T É S