Hétfő reggel
Forrás: Envato

Új hét, új remények: motivációs best of, hogy ne legyen horror a hétfő!

blank
blank

H I R D E T É S

A hétfő sokaknak egyenlő a szenvedéssel, mert például nem tudnak elég kávét magukba dönteni az aktív feladatvégzéshez, vagy egyszerűen képtelenek elengedni a hétvégi édes pihenést. Ennek azonban nem kell így lennie. Jöjjön itt néhány motivációs tipp, amikkel könnyebb lehet átvészelni a hét első napját, sőt meg is szerethető a hétfő!

Egy láblógatással töltött hétvége után, hétfőn kipattanni az ágyból és tele energiával elrobogni a melóba… Nem ismerős ez a kép? Ideje ezen változtatni! A megfelelő hozzáállással és néhány motivációs trükkel az eddigi mumus előléphet a hét kedvenc napjává.

Előre örülni a hét kiemelt eseményeinek

A hétfői depit átverhetjük, ha azokra a dolgokra koncentrálunk, amiket örömmel várunk. Nincs más dolgunk, mint a naptárban jól láthatóan kiemelni az ígéretes pillanatokat: izgalmas feladatot, nagyobb projektzárást, találkozást a kedvenc ügyfelünkkel, vagy akár a munkaidő utáni sörözést a munkatársunkkal. Ezeket látva örülni fogunk neki, hogy végre itt a hétfő.

Heti tervvel időt nyerni

Ha a munka felvétele után azonnal elkészítjük a lehető legértelemszerűbb tervet a hétre, máris sok stressztől szabadítjuk meg magunkat a hét további napjaira.

A szép emlékek jó kedvre derítenek

Olyan jó volt a hétvége… Hívjuk elő hétfőn minél többször a szép emlékeket! Ettől jobb lesz a kedvünk, ami átsegíthet bizonyos mélypontokon. Egyébként érdemes odafigyelni, hogy a víkend tényleg pihentető legyen, hiszen így jobban tudunk majd figyelni a heti feladatainkra.

Kisebb jutalmak beépítése

Ami gyerekként klappolt, felnőtt fejjel is remekül működik: jutalmazzuk meg magunkat a sikerért! Egy kis nasi, finom vacsora, lehetőség szerint rövidebb munkanap. Mindezek motiválnak a hét további részére is. Halkan megjegyezzük, hogy a munkatársak is hálásak, ha hasonlóképpen elismerik a teljesítményüket.

Hamarosan péntek!

Természetesen nincsen általános csodaszer vagy tuti módszer a munkahelyi stressz teljes kizárására. De szerencsére biztosak lehetünk benne, hogy egyszer eljön a péntek. Vagyis már hétfőn érdemes elkezdeni – legalább fejben – előkészíteni a sikeres pénteki zárást.

Mindenkinek csodás hétfőt kívánunk!

Szerző: T.M.

Fotó: Envato

Forrás: https://www.karriere.at/blog/best-of-montags-motivation.html

#motivacio #karrier #pszichologia #stressz #munka

H I R D E T É S