Freelancer
Forrás: Envato

Te melyik vagy a 6 új munkahelyi személyiségtípus közül?

blank
blank

H I R D E T É S

Egy nemzetközi kutatás 6 új munkahelyi személyiségtípust különböztet meg az alapján, hogy hol, hogyan és milyen eszközzel végzik a munkájukat.

A munkahelyi személyiségek olyan tipikus munkavállalói kategóriák, amelyek segítségével a kollégák viselkedését és munkastílusát alapul véve kideríthető, hogy milyen eszközökkel és technológiákkal támogathatók a mindennapokban.

Egy nemzetközi kutatás olyan tényezőket vizsgált, mint a munkavégzés helyszíne, a kommunikáció intenzitása, mobilitás vagy a technológiai jártasság.

A vállalkozások munkavállalóinak 92 százaléka ebbe a 6 típusba tartozik

1. A „mindig online” vezető

Ők azok, akik a legtöbb időt videóhívásokkal. Sokféleképpen és sok helyszínen dolgoznak. Nem szeretik, ha meg kell szakítaniuk a tevékenységüket, illetve a kiszámíthatatlan háttérzaj sem a kedvencük. Egy tipikus vállalkozásban az alkalmazottak 12%-a tartozik ebbe a kategóriába.

2. A terepen lévő munkatárs

Ők állandóan mozgásban vannak. Folyamatosan változó környezetük miatt zavarja őket a hívások során fellépő zaj és a megbízhatatlan internetkapcsolat. Nem szeretnek sok mindent magukkal cipelni, ezért olyan megoldásokat keresnek, amelyek jól hordozhatók és könnyen használhatók. Egy tipikus vállalkozásban a munkavállalók 5%-a tartozik ebbe a kategóriába.

3. A rugalmas munkatárs

A rugalmas munkatárs megosztja az idejét a vállalati iroda, az otthoni iroda és az utazás között. Mivel gyakran dolgoznak távolról és menet közben, zavarja őket a kollégákkal való együttműködés nehézsége, és az, ha lemaradnak fontos információkról, amikor nincsenek az irodában. A rugalmas munkatársnak „állandóan bekapcsolva” kell lennie, és több eszközön kell tudnia kommunikálni. Egy tipikus vállalkozásban az alkalmazottak 20%-a tartozik ebbe a kategóriába.

4. A távolról bekapcsolódó munkatárs

Otthoni irodából vagy távoli központból dolgozva a távoli munkatársnak kevesebb lehetősége van részt venni személyes megbeszéléseken, és nagyobb kihívást jelent számára a sikeres és produktív együttműködés. A távoli dolgozók több eszközre, egységes kommunikációra és technológiára támaszkodnak, hogy áthidalják a szakadékot köztük és kollégáik és ügyfeleik között. Egy tipikus vállalkozásban a munkavállalók 15%-a tartozik ebbe a kategóriába.

5. Az irodai munkatárs

Az irodai munkatárs nagyon együttműködő és nyitott az új technológiákra. Közülük sokan nyitott irodákban dolgoznak, és a nap nagy részét az asztaluknál töltik, zavarja őket a háttérzaj és az állandó figyelemelterelés. Az alkalmazottak 27%-a irodai belsős munkatárs egy tipikus vállalkozásban.

6. Az irodai kommunikátor

Hagyományosabb munkastílusával leginkább az általa ismert rendszerekkel és eszközökkel (például asztali telefont) érzi komfortosan magát, és úgy érzi, hogy az irodában tud a leghatékonyabban dolgozni. A hívásokkal eltöltött időben zavarják őket a megszakítások, a háttérzaj, és nyugalom hiánya. Egy tipikus vállalkozásban a munkavállalók 13%-a tartozik ebbe a kategóriába.

Forrás: Envato

H I R D E T É S