tippek, szakmai fejlődés, motiváció, kiégés, megrekedtség
tippek, szakmai fejlődés, motiváció, kiégés, megrekedtség

Segítség, megrekedtem a karrieremben

Ezeket a tanácsokat érdemes megfogadnod.

blank
blank

H I R D E T É S

Amikor jelentéktelennek, feleslegesnek és frusztráltnak érzed magad a munkahelyeden, érdemes alaposan megvizsgálni, hogy hol tartasz a karrieredben? Számos oka lehet annak, ha úgy érzed, hogy megrekedtél és ha nem foglalkoznak vele, akár komoly kiégéshez is vezethet ez az állapot.

Hónap kérdése: Szerinted Balatonon vagy külföldön éri meg jobban nyári munkát végezni?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...


Számos dologból adódhat az az érzés, hogy nem tudsz továbblépni a karrieredben. Mielőtt elkezdenéd keresni a választ a “hogyan tovább”-ra, meg kell értened az érzéseid mögött meghúzódó valódi okokat. Néha nehéz lehet meghatározni, hogy mi az, ami igazán aggaszt. Lehet, hogy azt hiszed, hogy megrekedtél a karrieredben, de valójában csak unatkozol. Az alábbiakban felvetünk néhány szempontot, ami a segítségedre lehet.

Amikor képtelen vagy a szakmai fejlődésre

Ha nem fejleszted tovább a készségeidet, hamarosan érezheted a megrekedtség állapotát, vagy ha úgy tetszik, a stagnálás tüneteit. Ha nem fejlődsz a szakmádban az az érzésed lehet, hogy nem járulsz hozzá igazán azoknak a feladatoknak az elvégzéséhez, amin dolgoztok. Valami hasonló történhet akkor is, ha hosszú éveken keresztül töltesz be egy pozíciót. Fontos, hogy a karriered bármelyik pillanatában rugalmas és nyitott legyél az új lehetőségekre.

Változó értékrendek

Amikor egy vállalatnál elkezded felépíteni a karriered, valószínűleg azt szeretnéd, hogy a te értékeid és a vállalat értékei egyezzenek. Az idő múlásával az értékek változhatnak – változhat a te értékrended és változhat a vállalati kultúra is. Ha ez megtörténik, és az értékeitek nem illeszkednek egymáshoz, akkor elkezdheted úgy érezni, hogy csapdába kerültél. 

Legyél tisztában azzal, hogy mi az amit igazán szeretsz

Szánj időt arra, hogy listát készíts azokról a feladatokról, amelyeket a munkahelyeden végzel. Az egyik lista tartalmazza azokat a feladatokat, amelyeket élvezel, a másik pedig azokat, amelyeket inkább mással végeztetnél el. Miután elkészítetted a listákat, ideje elgondolkodnod azon, hogyan tudnál többet csinálni abból, amit szeretsz, és kevesebb időt tölteni olyan feladatokkal, amelyek nem motiválnak.

Ápold a kapcsolataidat

A kapcsolataid segíthetnek abban, hogy egy nap megtaláld álmaid állását, és talán abban is, hogy kevésbé drasztikus változtatásokat hajts végre a karriered felturbózása érdekében. Beszélgess többet a kollégáiddal, vegyél részt online konferenciákon, és építs szakmai kapcsolatokat a közösségi médiában, hogy bővítsd a kapcsolati hálódat.

Bővítsd a tudásodat

Gondold át, hogy milyen készségek vagy milyen iparágak érdekelnek. Vegyél részt néhány online tanfolyamon, hogy bővítsd a tudásod és azért is, hogy megpróbálj haladni a folyamatosan változó világgal. A látóköröd szélesítése felszabadító érzés lesz és segít leküzdeni a megrekedtség érzését. Ráadásul inspirálódhatsz és az új ismereteidet felhasználhatod a munkahelyeden is.

Reméljük, hogy a fenti javaslatok közül néhányat felhasználsz majd annak érdekében, hogy ne kelljen többé azt kérdezned, hogy “mit kezdjek a karrieremmel?”

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S