újévi fogadalom, 2023, karrier, munkahely
újévi fogadalom, 2023, karrier, munkahely

5 újévi fogadalom, hogy jobban érezd magad a munkahelyeden

blank
blank

H I R D E T É S

Az újévi hangulatban gyakran fogadkozunk, hogy most aztán tényleg változtatunk néhány dolgon a munkahelyükön, vagy új pályára állítjuk a karrierünket. Sajnos márciusra azonban a legtöbbször úgy érezzük, hogy kudarcot vallottunk.

Íme öt hatékony stratégia, amellyel úgy változtathatod meg a munkahelyi környezetedet és a karrieredet, hogy az valószínűleg kitartson legalább decemberig..

Mindegyik újévi fogadalomban van egy közös pont: emlékeztetnek arra, hogy a körülötted lévő dolgokat kell megváltoztatnod, ha azt akarod, hogy a saját életedben is változás álljon be. Egy rossz munkahelyhez vagy egy lefelé ívelő karrierhez való alkalmazkodás ezért szóba sem jöhet.

1. Válassz jól főnököt!

A jó vezetés motiválhat minket és kihozhatja belőlünk a legjobbat. A pocsék vezetők ennek az ellenkezőjét teszik. Mielőtt teljes mértékben magadra vállalod a felelősséget a munkahelyi teljesítményedért, nézd meg, hogy találhatnál-e jobb felettest és milyen lehetőségek kínálkoznak erre?

2. Ismerd meg kollégáidat!

Egy összetartó csapat sokkal könnyebben elviseli a munkahelyi zűrzavart. Ha az újévi fogadalmad az, hogy többet adsz el, vagy termelékenyebb leszel, először próbáld meg a csapat légkörének javításán munkálkodni. Könnyebb elérni a célodat, ha mások is szurkolnak neked!

3. Változtass a munkahelyi környezeten!

Ha túl sokat dolgozol, vagy úgy érzed, hogy a munkád lassan kikészít szellemileg és testileg, találj módot arra, hogy a munkakörnyezetedet egészségesebbé tedd. Tarts gyakrabban rövid szüneteket, vagy használd ki az ebédidődet arra, hogy elmenj az íróasztaltól, és tölts egy kis időt a szabadban. Otthonosabbá teheted az íróasztalodat is, például jó hangulatot árasztó szobanövényekkel. Számos kutatás bizonyítja, hogy a termelékenységünk javul, ha a munkahelyünkön jobban érezzük magunkat.

4. Tanulj valami újat!

Nem számít, hogy milyen területen dolgozol, több száz új készséget tanulhatsz, amelyek előnyösek lehetnek a karriered szempontjából. Van olyan, amit már régóta szeretnél megtanulni? Tűzd ki ezt az egyik idei célodnak és tedd meg! Nem fogod megbánni. 

5. Mutasd ki a háládat!

Egy kézzel írott köszönöm küldése nagyszerű módja annak, hogy kifejezd a megbecsülésedet a munkatársaid iránt.  Ráadásul neked is jól fog esni! Vásároljon egy doboznyi köszönőlevelet, aztán minden hónapban gondoljon valakire, aki valami kedveset tett neked. Ez lehetett egy LinkedIn-ajánlás, egy értékes kapcsolat bemutatása, vagy egy apró, kedves gesztus az irodában. Ha köszönetet küldesz, jól fogod érezni magad. És ez a pozitivitás a munkádban is meg fog mutatkozni.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S