vezeto, munkaeropiac, tarsadalmi vallalkozas, kovesdi gabor
Fotó: Portfolio, Stiller Ákos

„Gyomorból” gondolta úgy, ez jó lesz…

blank
blank

H I R D E T É S

Idén először adták át a Jövő vezetője Díjat, amelyet több partnerével együtt a CX-Ray álmodott és szervezett meg. A három, cégméretben meghatározott kategóriában átadott díjazottakkal készített interjúink első részében a kisvállalati kategóriagyőztes Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.


Weboldalatokon azt írjátok, „Célunk, hogy a közösség határozza meg a piacot és ne a piac a közösséget”. Ezzel is képbe helyezve a látogatót, hogy ez egy közösségi finanszírozási oldal. Van már külföldön hasonló elérhető platform, de itthon is próbálkoztak már egypáran. Miért kellett újat indítani?

– Az alapötlet korábbi, de jelenleg is működő MyFarm elnevezésű projektünk után fogalmazódott meg bennünk. Itt egyrészt túl voltunk egy sikeres közösségi finanszírozási projekten, másrészt azt tapasztaltuk, hogy a magyar emberek nem nagyon bíznak a külföldi oldalakban, ha a pénzükről van szó. Ezeken az oldalakon nem volt érdemi elérés Magyarországról. Adta tehát az ötlet, hogy csináljunk egy ilyet.
Közben azt is láttuk, hogy már szemmel láthatóan elérhetőek a tudatos vásárlók, mint egyfajta potenciális célcsoport.

blank
Jó időben tudtuk elindítani a brancsközösséget, és ezzel úttörőkké váltunk itthon.

„Vannak álmai és elrugaszkodik a valóságtól, álmodozó. Nagyon nyitott, folyamatosan fejlődni akar. A kritikát nem támadásnak veszi, hanem elgondolkodik rajta. El tudja fogadni, hogy nagyon különbözőek az emberek.
A csapat tagjai azt érzik minden meetingen, hogy jó helyen vannak, jó emberekkel körülvéve. Minden egyes meeting wow élmény.
A kritikát nem támadásnak veszi, hanem elgondolkodik rajta. El tudja fogadni, hogy nagyon különbözőek az emberek. az értékek közösek, de a sokszínűség megvan és ez fontos is, támogatva van – ezeket kollégái mondták Kövesdi Gáborról.” Forrás: CX-Ray, Jövő Vezetője Díj, értékelés
Forrás: CX-Ray, Jövő Vezetője Díj, értékelés

– A díjra téged ajánló kollégáid azt mondták rólad, „a vidéki fineszesség és a budapesti szofisztikáltság kombinációja van meg benned”. Az ilyen jellegű társadalmi vállalkozásokat, gondolom, nem is lehet másképp megvalósítani. Egyetértesz?

– A társadalmi vállalkozásokban mélyen hiszek, mint ahogyan a közösségi finanszírozásban is. Kétségtelen, hogy az elmúlt nem egészen 10 évben egyre többet hallani erről a vállalkozási formáról, és ehhez szükséges adott esetben faék-egyszerűségű gondolkodás, másrészt célcsoport-ismeret, e tekintetben egyetértek. Ugyanakkor, amint említettem, mostanra valamiféle kegyelmi állapothoz érkeztünk, amikor jó időben tudtuk elindítani a brancsközösséget, és ezzel úttörőkké váltunk itthon.

blank
Nekem, nekünk fontos, hogy a felkarolt projektek kapcsán „gyomorból” úgy gondoljuk, társadalmilag hasznos programra gyűjtünk.

– Mint ahogyan a többi díjazottat, téged is a kollégáid jelöltek a díjra. Sőt, azt is elmondták rólad, számodra fontos, hogy – idézem – „véget vessünk a «dögöljön meg a szomszéd tehene is» filozófiának, és inkább húzzuk előre és fel egymást, teremtsünk értéket, és legyen másnak is jó”, ezzel pedig a kollégáid is tudnak azonosulni. Jól esett a jelölés?

– Ennél az jobban esik, a nap és a munka minden pillanatában, hogy egy értéket vallunk mindannyian. Nekem, nekünk fontos, hogy a felkarolt projektek kapcsán „gyomorból” úgy gondoljuk, társadalmilag hasznos programra gyűjtünk, és ne csak gondolkodjunk róla, a partnereink is, hanem kézzel fogható, ha úgy tetszik, megvalósítható ötleteket segítsünk. De ugyanígy fontos, hogy hosszú távban gondolkodjunk.

A mi korosztályunknak ezek fontos értékek, úgy vélem, számunkra már nem feltétlenül a karrier a kiemelt cél, hanem az is, mitől leszünk boldogok.

Van szerencsém együtt dolgozni Király Gáborral, akivel országos 11-es rúgó bajnokságot szervezünk. Gábor karrierjének „életvonala” a legnagyobb bizonyíték arra, hogy sohasem szabad feladni. Ő szokta mondani, hogy a kitartás a munkában előbb-utóbb, de biztosan meghozza az eredményét, maximum újra érdemes gondolni a terveket, hogy a célokat más úton, de elérjük. A díj persze elismerés, ráadásul a kollégáim megerősítése, de közben tudom, hogy hosszú még az út, sokat kell még beszélni a céljaimról a közösségemnek, a célcsoportjaimnak, hogy meg tudjuk változtatni ezt a világot, az emberi gondolkodást. Én ebben hiszek, és ezért dolgozom.

Zámbori Bíró Tamás
Fotó: Portfolio, Stiller Ákos


A Jövő Vezetője Díj alapítója, főszervezője

blank

Partnerek

blank

Médiatámogató

blank

H I R D E T É S