1-euro-ingatlan-vasarlas-kulfold
1-euro-ingatlan-vasarlas-kulfold

Ezekben az országokban 1 euróért vehetsz házat

blank
blank

H I R D E T É S

Szinte már hihetetlennek hangzik, hogy valaki háztulajdonossá válhat olyan gyönyörű országokban, mint Olaszország vagy Spanyolország. Hogy ez miért éri meg nekik? Vásárlásod mellé jár egy kötelezettség is.

Miért árulnak 1 euróért házakat?

Bár a média ezt a jelenséget újnak állítja be, valójában az önkormányzatok már 2008-ban elkezdték az 1 Eurós lakások árusítását. Céljuk ezzel az, hogy elhagyatott, vagy kis lélekszámmal rendelkező városokba új életet leheljenek. 14 év elmúltával ez a trend egyre népszerűbb a világban olyan országokban, mint Svájc, Horvátország, Spanyolország, de még Japán is becsatlakozott.  Az utóbbi években rengeteg fiatal munkavállaló hagyta ott a várost annak érdekében, hogy modern, jól fizető állásokat találjanak. Egyes idősebb olasz lakosok, akiknek nincsen gyermekük, vagy unokájuk, a házukat az önkormányzat kezébe adják, mert nincs más választásuk. A fiatal olaszországi lakosok, akik városokban laknak, pedig nem akarnak egy második házat, mert az több adót jelent.  A helyi hatóságok pedig abban reménykednek, hogy az új ingatlan tulajdonosok stimulálni fogják a gazdaságot, az által, hogy helyi munkásokat kérnek fel a felújításra, aki helyileg termelt anyagokat használnak. Így, a jól ismert közmondás, mi szerint, olcsó húsnak híg a leve, sajnos erre a helyzetre is igaz. Ha az ember nem hajlandó pénzt és időt fektetni ezekbe a házakba, nem igazán éri meg megvenni őket.

Mennyi a tényleges költség?

Rubia Daniels, aki egyszerre vásárolt 3 apartmant Olaszország elhagyatott városában Mussomeli-ben, elárulta, pontosan mennyibe került számára ez a befektetés. Állítása szerint sok lehetőség közül választhatott, voltak kisebb és nagyobb lakások is, de egy közös volt bennük. Mindegyik felújításra szorult. Ennek a városnak is az a célja, mint a többi 25 régiónak Olaszország terültén, hogy újra kialakítsanak egy közösséget.

A ház szinte ingyen volt, Rubia tényleg 1 eurót fizetett a lakásért, 500 eurót fizetett az ingatlanosnak, és 2300-2900 euró közötti összeget pedig egyéb költségekre adott ki. Tehát, valójában 3500 eurót kell költeni, ami így is egy nagyon alacsony összegnek számít ingatlan árakhoz képest. A várható összeg, amit felújításra kell szánni 20 000 euró. Rubia eddig 12 000 eurót költött felújításra, ás állítása szerint nagyon közel jár ahhoz, hogy készen legyen.

Működő újratelepítési stratégia?

Az emberek kezdenek rájönni, hogy kis városokban élni, amikből egyszerűen lehet eljutni a nagy városokba, sokkal jobb. Az élet lassú, olcsó, és sokkal jobb minőségű, mint a nagyvárosokban. Ha van interneted, akkor szinte bármit csinálhatsz. Ez a fajta életmód több időt hagy a személyes projektekre, kapcsolatokra, és csak szimplán az élet élvezésére. Covid óta egyre több ember vállal távmunkát, így egyre több ember választja az 1 eurós ingatlanok vásárlását. Egyes régiókban a home office adta szabadságnak köszönhetően már el is keltek a pár száz forintba kerülő lakások.

Ha cikkünk felkeltette érdeklődésed, ezeken a weboldalakon tudsz szétnézni az eladó ingatlanok között:

https://1eurohouses.com/

https://www.property-in-sicily.estate/1-euro-houses-in-sicily/

case1euro.it

H I R D E T É S