blank

A kiégés a leggyakoribb munkahelyi betegség Hollandiában

blank
blank

H I R D E T É S

Továbbra is a mentális problémák okozzák a leggyakoribb foglalkozási megbetegedést Hollandiában.  A kiégés, a túlterhelés, a depresszió és a poszttraumás stressz tették ki a tavalyi foglalkozási megbetegedésekről szóló jelentések 60 százalékát.

Becslések szerint 100 ezer alkalmazottra vetítve 78 új mentális problémát jelentettek tavaly – derült ki a holland foglalkozási megbetegedések központja által közzétett jelentésből.

A második leggyakrabban jelentett munkahelyi megbetegedés a testtartás és a mozgásszervi rendellenesség volt, különösen a váll és a könyök problémáit említik. Ebben a kategóriában 100 ezer új alkalmazottra 31 új esetet regisztráltak. A betegségek 5 százaléka halláskárosodáshoz, 3 százaléka bőrkárosodáshoz és 2 százaléka légzési problémákhoz kapcsolódott.

Az eredmények azt mutatják, hogy a foglalkozási megbetegedések legnagyobb kockázati tényezője a túl sok munka, a betegségre vonatkozó jelentések 25 százalékára erre vezethető vissza.

A legtöbb megbetegedés – 21 százalék – az egészségügyi szektorban fordul elő, a második legterheltebb terület az ipar, a harmadik ágazat a kormányzati szektor.

Idén március óta a Covid-19-et szintén foglalkozási betegségként tartják számon.

Forrás: nltimes.nl

#munkavedelem #foglalkozasi artalom #kieges #betegseg #depresszio #Hollandia

H I R D E T É S