app, anya, applikáció, tippek
app, anya, applikáció, tippek

A 3 leghasznosabb app, ha anya újra munkába áll

blank
blank

H I R D E T É S

Mi az a három app, amire anyaként bátran támaszkodhatunk, ha újra fel kell vennünk a dolgozó nő szerepét? Mutatjuk!

Az anyai és a dolgozó nő szerep között lavírozni nem kis feladat, sokan tartanak is tőle, hogy belebuknak majd, mikor újra munkába kell állniuk a gyerekükkel otthon töltött évek után. A tudatos felkészülés erre az időszakra elengedhetetlen, hiszen nagy változás a teljes család életében. Az új egyensúly megtalálásra a megoldás pedig lehet, hogy csak egy karnyújtásnyira van. Szó szerint, hiszen a mobilunkra számos applikációt tölthetünk le, ami nagyban megkönnyítheti az életünket. Mi most összegyűjtöttük azt a hármat, ami szerintünk a legfontosabb lehet egy anyának, aki újra munkába áll.

A tökéletes naptár megtalálása

A legfontosabb lépés megtalálni azt a naptárat, amiben minden olyan funkció benne van, amire szükségünk lehet. A funkciók mellett érdemes időt szánni arra is, hogy megnézzük, grafikailag mennyire tetszik az adott felület. Ha szívesen böngészünk a naptárban, nemcsak könnyebben fogjuk tölteni, de pár hét alatt megtanuljuk, hogyan tudjuk igazán magunkra szabni. Így biztosak lehetünk benne, hogy a csekkbefizetés határidejétől az összes orvosi időpontig, bölcsis és ovis határidőktől a család és barátok szülinapjáig (és ahhoz szükséges ajándékbeszerzések időpontjáig) mindent időben el fogunk tudni végezni.

A telefonos applikációknak számos előnyük van a papír alapú naptárakkal szemben. Egyrészt beállíthatsz riasztás időpontokhoz, hogy biztos semmiről ne feledkezz meg. Másrészt megoszthatod a családtagok között, így nem csak a te válladat fogja nyomni a felelősség, ráadásul szinkronizálhatjátok a teendőiteket. De ami talán a leglényegesebb, hogy mindig kéznél lesz! A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, a feladatok a legváratlanabb helyeken is megtalálják az anyukákat.

Bevásárlás magasfokon

A bevásárlást nem lehet megúszni. Egy jó alkalmazással viszont könnyen és gyorsan meg tudjuk oldani, ami minden anya számára öröm. A legtöbb app másokkal is szinkronizálható, így mindig a pontos lista lesz nálunk, ha ránk kerül a sor az élelmiszerek beszerzésénél. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy bárhol és bármikor ugrik is be, mit kell venni otthonra, egyből a listához tudjuk majd adni.

Post it halmok és listák helyett

Heti és havi tervező, feladatkezelő vagy listázó appok sora várja, hogy kiválasszuk a nekünk legmegfelelőbbet. Ha az a típus vagy, aki folyton cetlikre írogat, majd gondosan elkeveri azokat, nagyon hálás leszel magadnak az online jegyzetelésre való áttérés után. Főleg, hogy munka mellett nemcsak a feladatok, de a listák száma is gyorsan nő majd. Gyűjts egy helyre mindent. Könyvek, amiket olvasnál, sorozatok, amiket megnéznél, feladatok, amiket elvégeznél, ha lenne néhány szabad perced. Bármi, amit fontosnak tartasz, de két perc múlva már nem fog eszedbe jutni, most könnyen visszakereshető lesz. Ráadásul kedvedre csoportosíthatod őket.

+1 tipp: hogyan válassz?

Az app áruházban böngészve érdemes először az ingyenes lehetőségeket megnézni, így ha nem válik be a letöltött alkalmazás, nem fog fájni érte a szíved kitörléskor. Mivel a díjmentes verziók között is bőven lehet válogatni, ezért érdemes megnézni az app értékelését és a véleményeket, hogy kisebb eséllyel fogj mellé.

Szerző: Tóth Eszter
Fotó: Envato

H I R D E T É S