generáció, generációk munkahelyen, y generáció
generáció, generációk munkahelyen, y generáció

A munka igazi hősei: íme minden, amit az Y generációról tudni kell 

blank
blank

H I R D E T É S

Az Y generáció egy rendkívül ambiciózus és motivált nemzedék, akiknek a fejlődésében hatalmas szerepet játszott a technikai száguldó fejlődése. Ők azok, akik folyamatosan képesek lépést tartani az újdonságokkal, rendkívül gyorsan tanulnak, ez a képességük pedig igazán egyedi és értékes alkalmazottaká teszi őket. Összeállításunkban most az Y generáció munkahelyi jellemzőit mutatjuk meg. 

Nagyra értékelik a rugalmasságot 

Az Y generáció tagjai jellemzően olyan pozíciókat keresnek, ahol rugalmas munkaidőben tudják végezni a feladataikat. Mivel ezen nemzedék tagjai közül sokan végeznek irodai munkát (IT, újságírás, egyéb adminisztratív jellegű munkák), előfordulhat, hogy olyan pozíciókat keresnek, amelyek akár lehetővé teszik a home office vagy a hibrid munkavégzést, valamint azt, hogy a hagyományos 8-tól 4-ig terjedő munkaidőn kívül dolgozzanak. 

A munka és a magánélet egyensúlya 

Az Y generáció előtt a munka és a magánélet egyensúlyának fogalma gyakorlatilag ismeretlen volt. Ez a nemzedék viszont rájött arra, hogy nem lehet állandóan csak robotolni, nekik már igenis fontos a családdal, barátokkal töltött minőségi idő, na meg persze az énidő is. Éppen ezért általában olyan munkakörök után kutatnak, ahol minden lehetőség adott ahhoz, hogy kialakítsák ezt az egyensúlyt. Előnyben részesítik tehát azokat a munkákat, melyek lehetővé teszik a számukra, hogy több időt töltsenek a családdal vagy támogatják a személyes célok elérését. A Y generáció tagjai ebből adódóan előbb választják a rugalmasságot, mint a magasabb fizetést. 

Dicséret és eredmények 

Az Y generációsok imádnak dicséretet kapni, ez pedig segíthet nekik abban, hogy motivált és produktív alkalmazottak maradjanak. Ezen túlmenően az Y-onosok az eredményekre fókuszálnak. Inkább arról beszélnek, mit értek el, arról már kevésbé, mennyi ideig dolgoztak valamin. 

Igazi újítók 

Az Y generáció tagjai innovatív és új módszereket keresnek a hatékonyság növelésének érdekében. Gyakran tesznek fel kérdéseket egy szabállyal vagy bevett folyamattal kapcsolatban, hogy jobban megértsék majd fejleszteni tudják a rendszert. Az Y generációsok ráadásul rendre megkérdőjeleznek mindent, annak érdekében, hogy aztán elérjék a céljaikat. Sosem ülnek a babérjaikon, nem félnek keményen dolgozni, a kihívásokra nem akadályként, hanem lehetőségként tekintenek. Ugyanakkor a “dolgozz okosabban, ne keményebben” mottó szerint próbálnak előre haladni. Olyan stratégiákat igyekeznek kidolgozni, melyek időt, pénzt és energiát takarítanak meg nekik. A Y-onosok főként olyan területeken keresnek állást, mint az egészségügy, a társadalomtudományok, a technológia és az értékesítés. 

Forrás: Indeed
Szerző: G.P. 

H I R D E T É S