alex baldwin, mit dolgozott, karrier, bulvár, hivatas
Fotó: Flickr / Gage Skidmore

Mit dolgozott azelőtt Alec Baldwin?

blank
blank

H I R D E T É S

A 64 éves Alec Baldwin 30 éve Hollywood megkerülhetetlen alakja. Színészi karriere a Beetlejuice – Kísértethistóriában vállalt szerepe után indult be, ezt követően számos sikeres filmben vállalt szerepet.

A híres amerikai színész sem született sztárnak, sőt, fiatalkori álmaiban nem a rivaldafény szerepelt első helyen. Eleinte a politikai világ vonzotta, sőt, tervei között szerepelt Amerika elnökévé válni, így a Washington D.C.-i jogi egyetemen tanult, melyet végül utolsó évében otthagyott, mondván, a jogi egyetem megvárja őt.

Mindig is vonzotta a színészet, így mikor egy barátja bemutatta őt a New York-i dráma egyetemen tanuló ismerőseinek, élete nagy fordulatot vett. Arról meséltek neki, hogy olyan nagyágyúktól tanulnak, mint Lee Strasberg, aki a Keresztapa című filmben szerepelt. A lelkes hallgatók úgy felbuzdították, hogy egyből érezte, New Yorkba kell költöznie.

Amikor elköltözött olyan volt, mint bármelyik kezdő színész, szegény.

Az Interview-nak adott beszámolójában elmondta, bowling cipők ellopására kényszerült, hogy legyen miben a meghallgatásaira mennie.

A Broadway egyik híres színházában, ami akkoriban éjszakai klubként funkcionált, a Studio 54-ben többféle pozícióban is dolgozott. Alec fiatal, jóképű fiatalemberként sok ember figyelmét – legfőképpen meleg férfiakét – hívta magára, akik arra kérték, vegyen nekik egy doboz cigarettát. Mivel megtarthatta a neki szánt borravalót, bevállalta a munkát. Ugyanebben a klubban egyébként beléptető és pincér is volt. Baldwin állítása szerint, 60 különböző munkája volt, mielőtt elindult a színészi pályán, melyek között a limuzin sofőr és pólók árusítása is szerepelt. 

Fotó: Flickr / Gage Skidmore

H I R D E T É S