érzelmi intelligencia, rossz kolléga, toxikus munkatárs, alacsony EQ, pszichológia
érzelmi intelligencia, rossz kolléga, toxikus munkatárs, alacsony EQ, pszichológia

Íme az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkező kolléga 3 ismérve 

H I R D E T É S

Az érzelmi intelligencia manapság nagyon felkapott téma, ráadásul joggal, hiszen nagyon fontos a csapatmunkában. A fejlett érzelmi intelligenciával bíró személyek ugyanis képesek együtt érezni másokkal, hatékonyan kezelik a stresszt, ezáltal egészséges munkakapcsolatokat tudnak kialakítani. Viszont mi történik akkor, ha néhány kolléga alacsonyabb érzelmi intelligenciával bír? Ami pedig még fontosabb kérdés, hogyan lehet felismerni? Összeállításunkban most megmutatjuk az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkező munkatárs három ismérvét. 

Mindig igazuk kell, hogy legyen 

Az alacsony érzelmi intelligenciával bíró alkalmazottak azok, akiknek mindig igazuk kell legyen. Sosem hajlandók beismerni, ha ez nem így van, vagy, hogy tévedtek. Hajlamosak arra is, hogy a kollégákat vonják felelősségre a saját hibáik miatt, nincs alázatuk, nem nyitottak a tanulásra. Ezzel szemben, ha a dolgok éppen jól mennek, a cég sikereket ér, el, akkor lazán képesek úgy tenni, mintha kizárólag az övék lenne a dicsőség.

Nem bírják a kritikát 

Ezek a kollégák sajnos képtelenek elviselni a kritikát, még akkor is, ha az építő jellegű. Az efféle visszajelzéseket ugyanis személyes sértésnek veszik, úgy érzik ezzel őket akarják támadni, még arra is képesek, hogy hosszú távú haragot tartsanak az ún. “támadóval”. Ők azok, akik általában nehezen bíznak meg másokban, képtelenek tanulni másoktól, mert azt hiszik, már mindent tökéletesen tudnak. 

Nem tudnak csapatban dolgozni

Az alacsonyabb érzelmi intelligenciával rendelkező emberek általában nem tudnak jól és hatékonyan csapatban dolgozni. Nem akarják megosztani a felelősséget, ám ha balul sül el valami, simán a másikra kenik a dolgokat. 

Mit lehet tenni az ilyen kollégával? 

Az alacsonyabb érzelmi intelligenciájú alkalmazottak egyértelműen más megközelítést igényelnek, viszont jó hír, megfelelő képzésekkel sokat lehet javítani a csapattag hozzállásán. Persze ehhez a kolléga nyitottságára is szükség lesz, nagyon fontos, hogy az adott személy akarja is a változást. A képzéseken túl egyébként az érintett személy saját maga is végezhet az otthona kényelmében gyakorlatokat: az első és legfontosabb például, hogy figyelje meg a saját érzéseit, és reakcióit. Ezekből elképesztően sokat lehet tanulni, ráadásul az önmegfigyelés hiányában bármilyen munkahelyi tréning vagy képzés is csak kidobott pénz lenne. 

Forrás: Shooksvensen
Szerző: G.P. 

H I R D E T É S