furcsa munkák, vicces, foglalkozások
furcsa munkák, vicces, foglalkozások

Jéghegy-mozgató és hivatásos gyászoló – íme a legfurcsább foglalkozások

blank
blank

H I R D E T É S

Kevés embernek jut eszébe, de világszerte olyan tevékenységekkel is lehet pénzt keresni mint például a kutyaeledel-kóstolás, a kígyóméreg-fejés, vagy a jéghegy-mozgatás. A lustábbak filmnézéssel, vagy ölelgetéssel is megkereshetik a megélhetéshez szükséges pénzt..

Hónap kérdése: Te szereted a munkád?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Melyek a világ legfurcsább munkái? A listákon számos bizarr foglalkozás szerepel, van aki azzal keresi a kenyerét, hogy taposóaknákat derít fel rágcsálók segítségével, mások az ölelgetést űzik hivatásszerűen és nyújtanak vigaszt olyan embereknek, akik magányosak és depressziósak. 

Kigyóméreg-fejő és kutyatáp kóstoló

Egyes furcsa foglalkozásoknál például nem tudjuk elképzelni, hogy túljelentkezés lenne, ilyenek a hivatásos kígyóméreg-fejők, akik állatkertekben, gyógyszeripari vállalatoknál, vagy tudományos kutatóintézetekben dolgoznak. Ez a furcsa szakma életeket menthet, hiszen a cél az ellenméreg kifejlesztése, mivel Afrikában és Indiában emberek ezrei halnak meg mérges kígyómarások következtében. A munkáért havi 2000 és 5000 dollár közötti összeget fizetnek.

Aki bármilyen ételt le tud nyelni, az elmehet akár hivatásos kutyatáp kóstolónak is és kereshet körülbelül 40 ezer dollárt évente. Világszerte több százmillió házi kedvenc él és mivel a kutyák nem tudják megmondani, hogy milyen az ételük íze, ezért emberek segítéségével tudják biztosítani, hogy a kutyáknak készített ételek jó minőségűek és ízletesek legyenek. 

Amikor nem mi fizetünk a filmnézésért, hanem nekünk fizetnek

Ennél kifinomultabb foglalkozás a Feng Shui tanácsadó, aki akár 1000 dollárt is kereshet egy-egy
konzultáció alkalmával. Világszerte sokan veszik igénybe a Feng Shui szakértőket az otthonuk, irodájuk, kertjük vagy lakásuk berendezéséhez. 

Akiben túlteng az empátia, lehet hivatásos „ölelgető” is és ezzel átlagosan 40 dollárt kereshet óránként. A hivatásos ölelgetők vigaszt nyújtanak olyan embereknek, akik magányosak, depressziósak, egészségügyi problémákkal küzdenek vagy a múltból súlyos traumákat hordoznak. 

Kevesen gondolnák, de lehet pénzt keresni filmnézéssel is, mégpedig 15 dollárt óránként. Sok streamingszolgáltató, például a Netflix is alkalmaz embereket, akik tévéműsorokat és filmeket néznek és értékelnek. A filmek nézéséhez nem kell tapasztalat, de meg kell tudni különböztetni a jó és a gyenge tartalmakat. A fizetés nem magas, de az biztos, hogy a legtöbb ember számára ez egy álommunka.

Papírtörlő szagolgatás napi nyolc órában

Európában szokatlanul hangozhat, de egyes kultúrákban nem ritka a hivatásos gyászolók felbérlése. Ha egy fontos személy meghal, de nincsenek barátai, a család hivatásos gyászolókat bérel fel, hogy részt vegyenek a temetési szertartáson annak érdekében, hogy az elhunyt jó hírnevét megőrizzék. Ezek az emberek 40-100 dollárt kereshetnek alkalmanként, és részt vesznek a temetés utáni halotti torokon is.

Aki pedig hegyeket képes megmozgatni, az kereshet évi 20 ezer dollárt is. Vannak akik azzal keresik a kenyerüket, hogy nyomon követik a jéghegyek helyzetét, és biztonságos útvonalakat biztosítanak körülöttük. Előfordulhat az is, hogy nekik kell kivontatniuk a jéghegyet egy adott területről.

A jéghegy-mozgatók fizetésének a dupláját is megkeresheti azonban egy jó tollú, kreatív szövegíró, aki a szerencsesütikbe ír idézeteket. Ők szabadúszók vagy házon belüli írók, akik kreatív és érdekes jóslatokat találnak ki.

Aki jó szaglással rendelkezik, az hivatásszerűen szagolgathat illatosított zsebkendőket, vagy papírtörlőket is, ezért a munkáért az USA-ban például  52 000 dollárt fizetnek évente. Kicsit furcsa lehet ez a foglalkozás is, de az ilyen termékek vásárlásánál a legfontosabb szempont az illat, és ezért megéri a cégeknek áldozni erre a munkakörre is.

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S