kifogás, munka, karrier
kifogás, munka, karrier

Így mentsd ki magad a munkahelyeden, ha nem tudsz bemenni dolgozni!

blank
blank

H I R D E T É S

Ha jó okod van arra, hogy egy napra távol maradj az irodától, összegyűjtöttük neked a legjobb kifogásokat, amiért kihagyhatod a munkát. Példákat is adunk e-mailben és sms-ben, hogyan tájékoztasd a főnöködet arról, hogy nem leszel bent.. 

Hónap kérdése: Milyen tapasztalatod van az egyetem elvégzésével kapcsolatban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az utolsó pillanatban bekövetkező menetrendváltozások, személyes kötelezettségek, családi vészhelyzetek és persze néha a születés-, vagy névnapok utáni másnaposság miatt néha értesítenünk kell a munkahelyünket, hogy sajnos nem tudunk bemenni dolgozni. Vagy az is előfordulhat, hogy egyszerűen nem működött a beállított ébresztő és elaludtunk..

Ez a 8 legjobb kifogás, amelyekkel egy napra távol maradhatsz az irodától, vagy korábban hazamehetsz. Ezeket a kifogásokat bármikor felhasználhatod, de ne feledd, hogy csak „takarékosan” használd ezeket, mert alááshatják a hitelességedet. Alapvető szabály, hogy ne magyarázkodj sokat, legyél rövid, lényegre törő és tudasd azt is, hogyan lehet elérni téged. Kérj elnézést az esetleges kellemetlenségekért, és tájékoztasd a főnöködet arról, hogy mit csináltál aznap.

1. Nincs aki vigyázzon a gyerekre


Előfordulhat, hogy elfelejtjük, hogy az óvodában éppen nevelés nélküli munkanap van, esetleg a bébiszitter az utolsó pillanatban telefonál, hogy nem tud jönni, így csak otthonról dolgozhatunk. Ha nem sütöd el túl gyakran ezt az indokot, akkor a főnököd valószínűleg megértő lesz.

Példák:

“A bölcsőde, óvoda későn értesített, hogy nevelés nélküli munkanap lesz és nem tudom bevinni a gyereket”.


“A bébiszitter az utolsó pillanatban szólt, hogy nem tud jönni”

2. Vészhelyzet van otthon


Ami elromolhat, az el is romlik, nem számít, milyen nap van. A házban, vagy a lakásban előfordulhatnak vészhelyzetek. A pincét elárasztja a víz, vagy télvíz idején elromlik a bojler, nincs fűtés otthon és csak délelőtt tud jönni a kazánszerelő. Ilyenkor sem kell túlcifrázni a szöveges indoklást.

Szöveges példák:

“Elromlott a bojler, és délelőtt tud jönni, aki megjavítja.”

3. Megbetegedett a gyerek


Tudom, már megint belerángatjuk a gyerekeidet.. De akinek kisgyerekei vannak, az tudja, hogy van olyan életszakasz, amikor tényleg gyakran betegeskednek. Éppen hogy kilábaltak az influenzából és a következő héten valaki beviszi a légúti óriássejtes vírust az oviba..

Szöveges példa:

“A gyermekemet betegen küldték haza az óvodából, most telefonáltak, hogy menjek érte”.

4. Gond van az autóval


Ez az egyik legjobb kifogás arra, ha valaki késik a munkahelyéről. Messze ez a legegyszerűbb és leggyakrabban használt kifogás is, amit a legtöbb ember használ (kivéve persze, ha más közlekedési eszközzel jársz dolgozni). Tudasd velük, hogy az autód nem indult be reggel, és éppen most viszed szervizbe.

Például:

“Az autóm lerobbant, és most javítják meg. Otthonról fogok dolgozni, amíg meg nem csinálják “.
„Gond van az autómmal, és ma nem tudok bejönni az irodába.”

5. Lebetegedtem


Az influenzától kezdve a kellemetlen hasi görcsökig, a rosszullét elég gyakori kifogás arra, hogy beteget jelents a munkahelyeden. Csak küldj egy üzenetet a felettesednek, és máris otthon maradhatsz. A vezetők általában nem tesznek fel utólag kérdéseket, de ha mégis, nyugodtan oszd meg velük a részleteket.

“Egész éjjel görcsölt a hasam és reggelre csak rosszabb lett. Most hívtam a körzeti orvost, majd később kereslek, és elmondom, hogy érzem magam.”

6. Migrénem van


A migrén rendkívül súlyos lehet, gyakran lehetetlenné teszi, hogy például egész nap a számítógép képernyőjét bámuljuk. Ez remek kifogás arra, ha előbb kellene hazaindulnod. A felettesed valószínűleg megérti majd.

Szöveges példák:

“Tegnap késő este rámtört a migrén, de azért reggel bementem az irodába. Vettem be gyógyszert, de most még mindig nem érzem jól magam. A nap hátralévő részére hazamegyek, és pihenek.”

7. Időpontom van orvosi vizsgálatra


Az orvosi vizsgálatok az életének szükséges részét képezik. Sajnos gyakran nehéz időpontot találni munkaidőn kívül. A vezetők általában ismerik és megértik, ha ilyenre hivatkozol.

Szöveges példa:

“A bőrgyógyászom felhívott ma reggel, és azt mondta, hogy felszabadult egy időpont délelőtt és meg tudna vizsgálni. Szeretném kihasználni ezt a lehetőséget, mert csak 1 hónap múlva lenne az eredeti időpontom.”

8. Beteg állat gondozása


Sokan tekintjük a kutyát és a macskát a család fontos tagjának. Ha a háziállat beteg, és nem szeretnéd 8 órára magára hagyni, akkor az otthonról történő munkavégzés a járható út.

Szöveges példák:

“A macskám az elmúlt napokban nem volt valami jól, és tegnap este rosszabbra fordult az állapota. Nem tudom pontosan, mi baja van, de elviszem az állatorvoshoz, aztán otthon maradok, hogy a nap hátralévő részében szemmel tartsam.”

Szerző: K.T.
Fotó: Envato

H I R D E T É S