munkahelyi, farsang, csapatépítő, tippek
munkahelyi, farsang, csapatépítő, tippek

Miért jó a munkahelyi farsang? 

blank
blank

H I R D E T É S

Adunk 3 tippet, miért érdemes a munkahelyünkön is komolyan venni a farsangi időszakot.

A téli hónapokban gyakran sötétben indulunk dolgozni és sötétedéskor hagyjuk el a munkahelyünket. Keveset süt a nap, és még ha szép is az idő, mi már nem sokat tapasztalunk belőle, mire lecsukjuk a gépünket munka után. Az ilyen szomorkás időszakban, főleg a meghitt karácsony és az átbulizott szilveszter után érdemes bedobni egy farsangi buli ötletét, amivel újra várakozást és vidám hangulatot csempészhetünk a munkahelyünkre. 

Hangulatfokozás és hatékonyság

A színes, csillogó, örömteli és nagyon várt karácsonyi időszak után, amikor már tényleg az összes üzlet kirakatából, az utcákról és a munkahelyen is lekerül a díszkivilágítás és dekoráció, a hirtelen támadt üresség könnyen borús hangulatot is hozhat magával. Ezt kompenzálva kezdjünk el farsangra hangolódni. Ha lesz munkahelyi farsangi összejövetel is, akkor arról egy egyszerűbb, színes kreatívot készítve az üres parafatáblákat, közösségi tereket is gyorsan hangulatosabbá tehetjük. Persze mindez számos módon fokozható különböző díszekkel, dekorációval attól függően, hogy a munkahelyünk miliőjébe mennyi fér bele. A színek, kreatív terek pedig egyértelműen elősegítik a jobb hangulatot és ez által a hatékonyabb munkavégzést. 

Kreativitásra ösztönöz

Végre egy jó ok, hogy a komor, hideg és sötét téli hónapok után felrázzuk egy kicsit a kollégákat és egy jót bulizzon együtt a csapat. A farsang nemcsak a beöltözésről és a jelmezekről szól, hanem az ünneplésről is. A tél elűzéséről egy harsány, színes összejövetellel. A jelmezbe öltözést – ha épp nem túl lelkesek a munkatársak – lehet lazábban kezelni és helyette a fókuszt a tombolákra, a zenére és a finomságokra helyezni.
Amennyiben a jelmezbe öltözés is lázba hozza a kollégákat, akár egy témát is adhatunk a farsangunknak (filmes karakterek, világsztárok stb.), így ösztönözve mindenkit a még kreatívabb összeállításokra a beöltözésnél. A legjobb jelmezről egy titkos szavazással is dönthetünk, a tombolanyeremények pedig lehetnek kreatív ötletek a kollégáktól.

A csapatépítés ereje

Még egy kreatív munkakör esetén is monotonná és fárasztóvá válhat, ha mindig ugyanazokat a munkafolyamatokat végezzük. A kevésbé kreatív és a nagy precizitást igénylő feladatkörök esetén még inkább igaz az előbbi állítás. Szellemileg rendkívül frissítően hathat, ha a megszokottól teljesen eltérő feladatokat végzünk. Éppen ezért lehet a munkaáltató számára is hasznos, ha a farsanghoz hasonló egyedi események szervezésére is ösztönzi a kollégákat. A csoportban végezett és teljesen más jellegű munka, az alkotás öröme (pl.: dekoráció készítés, tombolanyeremény összeállítás, finomságok elkészítése vagy rendelése), a közös nevetések mind-mind képesek feltöltően hatni a munkatársakra. Az új élmények által gazdagodva pedig a munkájukban új lendületet is kaphatnak.

Szerző: Tóth Eszter
Fotó: Envato

H I R D E T É S