munkahelyi barátság, munkahelyi kapcsolatépítés
munkahelyi barátság, munkahelyi kapcsolatépítés

Tippek a munkahelyi kapcsolatépítéséhez

blank
blank

H I R D E T É S

Irigykedsz, hogy néhány munkatársad milyen jó kapcsolatban van egymással és ennek köszönhetően a munkavégzésük is sokkal dinamikusabb? Ne csak irigykedj, hiszen te magad sokat tudsz azért tenni, hogy minél jobb légkörben töltsd a munkaidődet.

Ha úgy tekintünk a munkahelyre, hogy a hétköznapok java részét ott töltjük, akkor rögtön egyértelművé válik, hogy mennyire fontos, hogy milyen környezetben és társaságban töltjük ezeket az órákat. Vannak, akik számára szinte nincs olyan környezet, amelyben gondot okozna a beilleszkedés, de másoknak a kapcsolatteremtés is nehezükre esik. Meg lehet tanulni néhány olyan praktikát és fortélyt, amely segíthet abban, hogy kicsit nyissunk a munkatársaink felé. Íme!

Legyél önmagad

Nem attól fognak megkedvelni, ha egy álarcot húzol magadra, hiszen azt nem tudod mindig magad előtt tartani. Sokkal célravezetőbb, hogy önmagadat adod. A mai világban különösen fontos szerepet kap a hitelesség. Ne csak a cselekedeteid, de a szavad is legyen őszinte és hiteles.

Legyél kíváncsi és nyitott

Ne várd, hogy bárki is megközelítsen, ha te magad folyton visszahúzódsz a csigaházadba. Lehet, hogy elsőre nehezedre esik, de próbálj meg kérdéseket feltenni a kollégáid felé. Lehet az munkával kapcsolatos, sőt talán ezzel a legkönnyebb indítani. Kérdezz tőlük fontos információkat, amelyek megkönnyítik a munkavégzésedet, de arra is ügyelj, hogy meghallgasd őket.

Ne várd, hogy (mindig) téged keressenek fel barátkozás, kapcsolattartás céljából. Keresd az alkalmat arra, hogy nyiss feléjük. A közös kávézások, ebédek lehetőséget kínálnak, hogy szóba elegyedj velük.

Mutasd ki az érdeklődésed

Ha már eljutottál oda, hogy szóba tudsz elegyedni a kollégáiddal, akkor viszont próbálj közös témákat találni ahhoz, hogy a kommunikációt fenn tudd tartani. Mutass empátiát és érdeklődést feléjük.

Ne élj vissza az információkkal

Emberek között megesik, hogy szóba kerül olyan munkatárs, aki épp nincs jelen a társaságban. Hozzájuthatsz olyan információhoz, amelyet az illető nem szívesen mondana el neked. Igyekezz megtartani magadnak a hallottakat és ne élj vissza a tudásoddal. Pláne akkor ne, ha a kapcsolatteremtés nehezedre esik. A pletykálással sokat bukhatsz.

Legyél segítőkész

Ez nem azt jelenti, hogy mindig mindent dobj félre, mert valaki számít rád, de ha szeretnél jobb színben feltűnni és később te is számítani szeretnél mások segítségére, úgy ajánld fel magadat. Ezzel akár szakmailag is fejlődhetsz, de a személyes munkahelyi kapcsolataidat is megerősíti. Ugyancsak jól jöhet az a tudásod, amiben erős vagy. Ezzel nem jó kérkedni, de eltitkolni sem kell. Ha jókor és jóra használod, akkor az a kapcsolataid előnyére is válhat.

Közös programok

Ha már eléggé megszoktad a munkatársaidat, akkor bátran kezdeményezz közös, csoportos programokat. Nem vagy ennyire merész, de elhívott egy munkatársad egy rendezvényre? Ne mondj nemet, hanem használd ki a mélyebb megismerésre.

Tartsd meg a határokat

Az csupán csak egy dolog, ha kialakul a kommunikáció és a kapcsolat a munkatársakkal, azonban érdemes tudni a határokat azért, hogy azt ne lépd át. Azzal ugyanis el lehet rontani az egészet. Ez igaz a magánéleti és a szakmai életre is.

Egy 2020-as kutatásban arra keresték a választ, hogy egyeseknek miért nehezebb barátokat szerezni? 40 okot azonosítottak, amelyek megakadályozzák a barátkozását. Ezek közül pedig több személyiséggel kapcsolatos ok merült fel, úgymint az introvertáltság, az önbizalom hiánya, a félénkség, az elutasítástól való félelem, a bizalmatlanság. Ám időbeli korlátok is akadályt gördíthetnek a barátkozás elé.

A munkahely nem feltétlenül a barátságról szól, de nem árt, ha az ember megbízhat néhány emberben a munkahelyén is. És ha nem is alakul ki életünk végéig tartó barátság, attól még a jó kommunikáció és a jó kapcsolat könnyebbé és jobbá teszi a munkát.

Rónai Márta

H I R D E T É S