Freelancer
Freelancer home office-ban dolgozik

A távmunkával nőtt az igény a zöld munkahelyek iránt

blank
blank

H I R D E T É S

A munka az egyik leggyakoribb téma az internetes beszélgetésekben. A legvitatottabb téma: hogyan dolgozunk majd a Covid után?

 Az IFUA Horváth tanácsadó cég a közösségi médiában előfordult 17,8 millió beszélgetést és 2,9 millió hivatkozást elemzett, az Ynsight Research Institute által gyűjtött adatok alapján.

Az újfajta munkavégzéssel kapcsolatban a digitalizáció, szervezeti átalakítás, a munkavállalók speciális kihívásai, (digitális) oktatás, fenntarthatóság, esélyegyenlőség, valamint a közlekedés, szállítmányozás, különösen a járvánnyal kapcsolatos logisztika a kiemelt témák.

A legnagyobb kérdés, hogy a digitalizáció milyen irányba tart, exponenciálisan gyorsul-e, vagy éppen lassulni fog. Jellemzően felerősödött a fenntarthatóság iránti igény: kevesebb utazás, tudatosabb elvárás a zöld munkahelyek iránt. Fontos szemponttá vált, hogy minél kevesebb legyen a munkavégzéssel kapcsolatos környezeti terhelés. – számol be a kutatásról a Digitrendi.

A kutatás szerint a hibrid munka elsősorban a nők, illetve a dolgozó anyák számára jelent előnyt a munka és a magánélet jobb egyensúlya miatt, a cég számára pedig magasabb termelékenységet, alacsonyabb költségeket hoz ez a munkavégzés, és lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalatok tőlük távolabb élő tehetségeket is alkalmazzanak, valamint vonzza a fiatalabb munkavállalókat is.

A hátrányok, illetve kockázat ugyanakkor az elszigetelődés, a kisebb motiváció, a figyelemelterelés, a munka és a magánélet közötti határ elmosódása, és a technikai kihívások.

Az újfajta munkavégzésről szóló posztok és kommentek kétharmadát férfiak írták, vagyis a nők jóval kisebb arányban fejtik ki a véleményüket.

Fotó: Envato

#covid #tavmunka #kutatas #fenntarthatosag

H I R D E T É S