Kávéautomata
Középkorú férfi kávét vesz a reptéri automatából

Kreatív külsejű papírpoharak kerülnek 1000 munkahelyi automatába

blank
blank

H I R D E T É S

Kivonja a hazai piacról egyszerhasználatos műanyagpoharait a Coca-Cola HBC Magyarország. A jellemzően kávé- és egyéb melegital-automatákban használt poharakat teljes egészében újrahasznosítható papírpohárra cseréli a vállalat országszerte mintegy 1000 melegital automatájában. Az átállás fokozatos, a cél, hogy 2022 első felére lezáruljon. A pohárcsere látványos és figyelemfelkeltő lesz, ugyanis grafikai pályázatot hirdettek meg rá a MOME hallgatói között.

A főként munkahelyi környezetben, oktatási intézményekben, nagyáruházak előtereiben, közlekedési csomópontokban és egészségügyi intézményekben jelenlévő automaták a tervek szerint 2022 első félévére kizárólag 100%-ban újrahasznosítható papírból készült pohárban adják majd az italokat a fogyasztóknak. A vállalat ezzel a lépéssel, az éves szinten milliós nagyságrendben felhasznált poharak kiváltásával 25-30 tonnával kevesebb műanyagot használ fel.

„Az én kávém, a mi bolygónk” elnevezésű pályázat célja, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy nem mindegy, miből isszák a napi kávéjukat és hogy fontos, hogy a csomagolás a körforgás része maradjon. A papírpoharak dizájnja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkái közül kerül majd ki. A pályázat összdíjazása bruttó 1,6 millió forint, a nyertes pályázó országszerte 1000 automatában láthatja majd viszont a nyertes terv megvalósulását.

A 140 éves Moholy-Nagy Művészeti nemzetközi viszonylatban is csomópontot jelent a kreatív ipar képviselői számára. Céljuk, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető kreatívipari és innovációs műhelyévé váljanak.

Fotó: Envato

#fenntarthatosag #munkahely #palyazat #innovacio #kreativipar

H I R D E T É S