Munkába menet
Forrás: Envato

Van egy cég, ahol választható lesz a négynapos munkahét

blank
blank

H I R D E T É S

A Panasonic a hírek szerint opcionális négynapos munkahetet vezet be a dolgozók számára. A vezetés azt szeretné, hogy a munkavállalók kevesebb időt töltsenek munkával, és többet fordítsanak arra, hogy ténylegesen élvezzék az életet.

A Panasonic hetente egy harmadik szabadnapot biztosít dolgozóinak, akik maguk választhatják meg, hogy továbbtanulnak, önkénteskednek, vagy akár mellékállásban is dolgozhatnak – mondta a múlt heti befektetői tájékoztatón Kusumi Yuki, a Panasonic vezérigazgatója.

Az elektronikai gyártó a munka és a magánélet jobb egyensúlyának elősegítése reményében növeli a rugalmasságot azáltal is, hogy több alkalmazottnak engedélyezi az otthoni munkavégzést, és megadja nekik a szabadságot, hogy elutasíthassák a költözést igénylő állásáthelyezéseket. – írja a Mashable.

A Panasonic egyelőre arról nem nyilatkozott a lapnak arról, hogy ezek az új irányelvek világszerte minden alkalmazottra vonatkoznak-e, és arról sem, hogy a munkaórákat vagy a kompenzációt is hozzáigazítják-e a csökkentett óraszámhoz.

“A rendszerről alapos tárgyalásokat kell folytatnunk. Legkorábban 2023 áprilisáig nem tervezzük a bevezetését”. – mondta a vezérigazgató.

Izlandon bevált a négynapos munkahét

A kormány és a reykjavíki városi tanács közös projektjében 2015 és 2019 között tesztelték a csökkentett munkaidőt. A kísérletben részt vevő kutatók szerint a legtöbb munkahelyen a termelékenység nem csökkent, sőt bizonyos pozíciókban még javult is.

A programban részt vett 2500 közszférában dolgozó a korábbival megegyező fizetésért végezte el a munkáját, a vizsgálat során a heti munkaidejüket pedig 40 óráról 35-36 órára csökkentették

Fotó: Envato

H I R D E T É S