Remote Work

A HR aktuális kihívásai az IT szektorban

blank
blank

H I R D E T É S

Vajon a Covid és a remote work az IT szektorban hogyan definiálta át a munkavállalói elköteleződés jelentőségét és a téma megközelítését? Szabályozásokról, nemzetközi működő trendekről, jógyakorlatokról és a többoldalú felelősségvállalásról beszélgetett a HR Fest legutóbbi rendezvényén Henk Zsuzsanna, a multikulturális környezetben dolgozó Aliz HR-vezetője és Gombár Gabriella, a munkaeropiac.eu felelős szerkesztője.

A big data, mint fogalom a nagy mennyiségű, nagy sebességgel változó és nagyon változatos adatok feldolgozásáról szól, mely magába foglalja a szoftvert, hardvert és hálózati modelleket. Az Aliz Hr küldetése technológiai tanácsadóként megjósolni a jövőt és optimalizálni a feladatokat.

A cég 3 országban, két kontinensen van jelen – Budapesten Münchenben és Szingapúrban működtetnek irodát. A multikulturális környezetből adódó hatalmas fizikai és kulturális távolság speciális kihívásokat és tapasztalatokat hozott az elmúlt egy évben a munkavállalói elköteleződés és elégedettség területén. „A téma megközelítése egyértelműen változott a pandémia hatására.” – mondta Henk Zsuzsanna. „Az előrejelzések szerint a távoli munkavégzés az IT szektorban a Covid végéig biztosan fennmarad, de egyes kutatások szerint a járvány után is nagy százalékban megtartják a cégek ezt a működési módot, nemcsak az IT szektorban. Ez pedig nagy kihívás elé állítja a HR szakembereket, hisz új módszereket, technikákat kell kidolgozni annak érdekében, hogy megtartsák a munkavállalók elégedettségét és elköteleződését.” –  mondta a szakember.

A munkavállalói elköteleződés egy sokoldalú felelősségvállalást jelent, egyaránt érinti a nemzeti, nemzetközi szabályozók, a cégvezetés, a HR és a munkavállalói oldal felelősségét is. A pandémia idején a működésre vonatkozó szakmai előírások, ajánlások hiányában a cégek, munkáltatók magukra maradtak. Próba-hiba elven tesztelték gyakorlataikat a munkavállalók megtartásában, ami az IT szektorban speciális kihívás a szakemberhiány miatt.

Arról, hogy milyen gyakorlatok váltak be az Aliznál, hogyan tudták megteremteni a biztonságos munkakörülményeket és feltételeket, milyen módon biztosították a transzparenciát, hogy építették a csapatot és mindeközben hogyan figyeltek a dolgozók mentális egészségére, a HR Fest-en elhangzott beszélgetésben hallható.

***

Az Aliz HR az adatvezérelt cégműködés nemzetközi szakértője. A 70 főt foglalkoztató cég 3 irodában – Münchenben, Budapesten és Szingapúrban – Google Cloud technológiákra épülő felhős megoldásokkal foglalkozik. Fő profiljuk, hogy Google service partnerként projekt alapon szállítják az egyedi megoldásokat, Google Cloud viszonteladók, illetve saját terméket is fejlesztenek. Üzleti problémákat oldanak meg modern felhős technológiák segítségével – adattárházakat és machine learning megoldásokat hoznak létre. Ügyfeleik többek között az e-commerce, retail, online media, online travel agency, telco iparágakban aktívak.

#hr #it #munkavallaoielkotelezodes #pandemia  

H I R D E T É S